Pakiet S-line a standard lift
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam,
jakie są różnice pomiędzy standardowym wyposażeniem a S-line?
Wiem tylko że jest pakiet zewnętrzny i wewnętrzny.
Pytam ponieważ auto które posiadam powinno mieć pakiet s-line ale nie wiem dokładnie co?
jakie są różnice pomiędzy standardowym wyposażeniem a S-line?
Wiem tylko że jest pakiet zewnętrzny i wewnętrzny.
Pytam ponieważ auto które posiadam powinno mieć pakiet s-line ale nie wiem dokładnie co?
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie mam 100% pewności ale pewien znajomy mechanik powiedzial mi ze w S-line fabrycznie montowali sportowe zawieszania i że każda e-ska jest obniżona nie to co standardy itd.
Nie wiem czy to jest prawda pisze to co usłyszałem.
Z miłą chęcią też bym chciał dowiedzieć czy to jest faktycznie prawda czy różnica polega zupełnie na czymś innym?
Nie wiem czy to jest prawda pisze to co usłyszałem.
Z miłą chęcią też bym chciał dowiedzieć czy to jest faktycznie prawda czy różnica polega zupełnie na czymś innym?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za odpowiedz tylko to nadal mało mówi.Quash pisze:s-line zewnetrzny to:
inne zderzaki i progi
zawieszenie sportowe ( niższe od standardowego o 20% )
emblematy
felgi ( ale tu nie jestem w 100% pewien )
inny grill przedni
wieksze hamulce
Przeglądając zdjęcia i nie wiedząc na co zwrócić uwagę ciężko rozpoznać które zderzaki to s-lnie a standard. Jakaś podpowiedź?
A jak można sprawdzić to zawieszenie? Jakiś kod wyposażenia?
Przy opcji rezygnacji z emblematów oznaczenia s-line na błotnikach mimo to pozostają?
Inny grill to znaczy jakiś specjalny wzór czy kolor?
Hamulce tzn jaki rozmiar powinny mieć?
Z tego co zauważyłem kierownica s-line powinna być trójramienna z częściowo perforowaną skórą białą nitką i z logo s-line?qujot pisze:Wewnętrzny obstawiałbym:
kierownica
fotele
podsufitka
listwy progowe
nakładki na pedały alu
oczywiście trzeba dodać, że rzadko kiedy w aucie jest wszystko
Fotele to tylko te co mają zintegrowany zagłówek z oparciem? czy jak je rozpoznać?
Podsufitka czarna czy jakiś specjalny inny materiał?
Listwy rozumiem że z logo s-line?
W klapach to totalnie nie widzę różnicyZ zewnetrznego pakietu to jeszcze spoiler klapy jest inny:)

Mieszek czy cała dźwignia zmiany biegów?TOR3Z pisze:Dodatkowo z wewnętrznego mieszek zmiany biegów. Mam pełny pakiet zewnętrzny i wewnętrzny.
Oczywiście mowa o sedanie.
Były jakieś różnice w miedzy sedanem a avantem w wyposażeniu s-line?
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Paliwo: Benzyna
Zderzaki - okrągłe zaślepki do haka -> zwykłe
kwadratowe -> sline
Listwy progowe - jak pod drzwiami karoseria idzie równo w dół -> standard, jak wystaje taki jakby próg/rant się robi -> sline
Zawieszenie - standard oznaczenie 1BA, sline 1BE albo 1BV(najniższe i najtwardsze) nie jestem pewien, pewnie pneumatyka również mogła być dobrana
Oznaczeniami na błotnikach sie nie sugeruj
Kierownica tak, trójramienna z logiem trosze grubsze koło kierownicy reszta to jakby dodatki do opcji sline
Podsufitka ciemna - sline
Listwy tak, z logiem
Fotele sline chyba są 3 w kolejności
1- naleśniki bez podpory na kolana
2- z podpora na kolana ale nie wysuwaną, slabe trzymanie boczne
3- tutaj juz sline, z wysuwanym odcienkiem kolanowym, lepsze trzymanie boczne
Potem juz masz komforty - takie "napompowane" często z masażami i te o których mówisz z zintegrowanym zagłówkiem
kwadratowe -> sline
Listwy progowe - jak pod drzwiami karoseria idzie równo w dół -> standard, jak wystaje taki jakby próg/rant się robi -> sline
Zawieszenie - standard oznaczenie 1BA, sline 1BE albo 1BV(najniższe i najtwardsze) nie jestem pewien, pewnie pneumatyka również mogła być dobrana
Oznaczeniami na błotnikach sie nie sugeruj
Kierownica tak, trójramienna z logiem trosze grubsze koło kierownicy reszta to jakby dodatki do opcji sline
Podsufitka ciemna - sline
Listwy tak, z logiem
Fotele sline chyba są 3 w kolejności
1- naleśniki bez podpory na kolana
2- z podpora na kolana ale nie wysuwaną, slabe trzymanie boczne
3- tutaj juz sline, z wysuwanym odcienkiem kolanowym, lepsze trzymanie boczne
Potem juz masz komforty - takie "napompowane" często z masażami i te o których mówisz z zintegrowanym zagłówkiem
-
- Forum Audi A6 / A7
Albo jestem ślepy albo nie wiem gdzie szukać Twojego tematu, jakiś link?Quash pisze:Wysłany: Wczoraj 23:44Temat postu:
Zobacz w temacie o moim samochodzie, zaraz w pierwszym poscie, na poczatku masz samochód bez s-line później już z dołożonym s-linem zewnętrznym. Możesz też zobaczyć najpierw normalną kierownicę a później założoną taką jaka jest w S-line tylko z innym obszyciem.
- Quash
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Po lewej stronie pod "zdjęciem" mojego samochodu i ogólnych informacji o "mnie" masz taka biała ikonkę samochodu widzianego z góry, kliknij w nią i Cię przeniesie do tematu o moim samochodzie.piterek215 pisze:Albo jestem ślepy albo nie wiem gdzie szukać Twojego tematu, jakiś link?Quash pisze:Wysłany: Wczoraj 23:44Temat postu:
Zobacz w temacie o moim samochodzie, zaraz w pierwszym poscie, na poczatku masz samochód bez s-line później już z dołożonym s-linem zewnętrznym. Możesz też zobaczyć najpierw normalną kierownicę a później założoną taką jaka jest w S-line tylko z innym obszyciem.
460KM/550NM Compsport Stage 2
Pakiet zewnętrzny s-line (po lifcie) obejmuje inne zderzaki,grill,nakładki na progi i felgi,no i emblematy
.Zawieszenie i hamulce się nie zmieniają,to jest tylko pakiet zewnętrzny w którym zmianie ulega wygląd auta,zawieszenie i hamulce zmieniają się wtedy jak wybierasz wersję sportową czyli s6 lub rs6,lub jeśli dopłacisz ekstra. Przy pakiecie wewnętrznym są inne fotele,kierownica trójramienna spłaszczona u dołu ,czarna podsufitka,nakładki na pedały i może coś jeszcze.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
Czytam te wasze odpowiedzi i ręce opadają... znawcy tematu a takie glupoty piszecie.
W A6 C7 lift można było zamówić 2 pakiety s-line:
Przy zamawianiu można było zamówić sam zew. lub sam wewnętrzny albo oba razem.
Pakiet zewnętrzny:
Pakiet stylistyczny S line Exterieur
- sportowa stylistyka przednich i tylnych zderzaków - dyfuzor w kolorze platynowo-szarym
- logo S line na przednich błotnikach
- spoiler dachowy S line (dla avanta)
- logo S line na listwach progowych drzwi (w połączeniu z pakietem oświetlenia zewnętrznego i wnętrza Ambiente (QQ2) bez logo S line)
Pakiet wewnętrzny:
Pakiet sportowy S line
- 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich 8J x 18, opony 245/45 R18 (PQ1, silniki 4 - cylindrowe)
- 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich 8,5J x 19, opony 255/40 R19 (PQ2, silniki 6 - cylindrowe)
- zawieszenie sportowe S line obniżone o 30 mm
- logo S line na listwach progowych (7M8; uwaga pakiet QQ2 wyklucza logo S line)
- wnętrze, deska rozdzielcza i podsufitka tkaninowa w kolorze czarnym
- siedzenia sportowe z przodu z tłoczeniem S line w oparciach i elektryczną regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa (PS1/7P1)
- aplikacje dekoracyjne ze szczotkowanego aluminium (5TG)
- gałka dźwigni skrzyni biegów oraz kierownica obszyte czarną skórą perforowaną
Mam nadzieje że wyjaśniłem i nikogo nie uraziłem,
Oczywiście pakiety można było personalizować typu: pakiet czerń, alcantara, skóra, inny kolor aplikacji wewnątrz.
W A6 C7 lift można było zamówić 2 pakiety s-line:
Przy zamawianiu można było zamówić sam zew. lub sam wewnętrzny albo oba razem.
Pakiet zewnętrzny:
Pakiet stylistyczny S line Exterieur
- sportowa stylistyka przednich i tylnych zderzaków - dyfuzor w kolorze platynowo-szarym
- spoiler dachowy S line (dla avanta)
- logo S line na listwach progowych drzwi (w połączeniu z pakietem oświetlenia zewnętrznego i wnętrza Ambiente (QQ2) bez logo S line)
Pakiet wewnętrzny:
Pakiet sportowy S line
- 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich 8J x 18, opony 245/45 R18 (PQ1, silniki 4 - cylindrowe)
- 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich 8,5J x 19, opony 255/40 R19 (PQ2, silniki 6 - cylindrowe)
- zawieszenie sportowe S line obniżone o 30 mm
- logo S line na listwach progowych (7M8; uwaga pakiet QQ2 wyklucza logo S line)
- wnętrze, deska rozdzielcza i podsufitka tkaninowa w kolorze czarnym
- siedzenia sportowe z przodu z tłoczeniem S line w oparciach i elektryczną regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa (PS1/7P1)
- aplikacje dekoracyjne ze szczotkowanego aluminium (5TG)
- gałka dźwigni skrzyni biegów oraz kierownica obszyte czarną skórą perforowaną
Mam nadzieje że wyjaśniłem i nikogo nie uraziłem,
Oczywiście pakiety można było personalizować typu: pakiet czerń, alcantara, skóra, inny kolor aplikacji wewnątrz.