Witam.
W jaki sposób moge odczytać numer VIN z nadwozia a konkretnie z podszybia ?
Jest miejsce na niego...widzę pole w którym powinien być a go tam nie ma. Jest tam coś na wzór wyświetlacza LCD...
W sumie to jest dobrze, że go nie ma tylko właśnie dlaczego...?
Odczyt numeru VIN z podszybia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Odczyt numeru VIN z podszybia.
Pewnie miałeś wymienianą szybę
.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Alex
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
Hmmm...tylko, że nr vin jest na poszybiu a nie na szybie. Chyba...moze sie mylę...Na niej jest okienko na numer.
Oglądałem na niemieckim forum film na którym gość tłumaczy różne zabezpieczenia i sens ich posiadania i właśnie pokazywał jak odczytują numery vin z podszybia, wpisują je w oprogramowanie i wylatuje im min wzór kluczyka. Fizyczny a nie kod z niego. Tłumaczył, że na jego podstawie można sobie ułatwic kradzież samochodu.
Oczywiście mi to nie przeszkadza, ze go nie mam a wręcz mi to pasuje. Może poprzedni właściciel sobie nie życzył. Nie wiem. Nie wiem czy jesy opcja aby fabryka go nie umieszczała. Z emblematami np tak jest.
Zadzwonię do ASO i zapytam. Zocaze też dokładnie szybę i jej oznaczenia.
Pzdr.
Oglądałem na niemieckim forum film na którym gość tłumaczy różne zabezpieczenia i sens ich posiadania i właśnie pokazywał jak odczytują numery vin z podszybia, wpisują je w oprogramowanie i wylatuje im min wzór kluczyka. Fizyczny a nie kod z niego. Tłumaczył, że na jego podstawie można sobie ułatwic kradzież samochodu.
Oczywiście mi to nie przeszkadza, ze go nie mam a wręcz mi to pasuje. Może poprzedni właściciel sobie nie życzył. Nie wiem. Nie wiem czy jesy opcja aby fabryka go nie umieszczała. Z emblematami np tak jest.
Zadzwonię do ASO i zapytam. Zocaze też dokładnie szybę i jej oznaczenia.
Pzdr.
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
może ktoś sobie zakleił jakąś folią lub coś tego typu
ooo o tym nie słyszałem, chodź wydaje się to możliwe i do zrobieniavenom5555 pisze: ↑24 sty 2021, 10:38Oglądałem na niemieckim forum film na którym gość tłumaczy różne zabezpieczenia i sens ich posiadania i właśnie pokazywał jak odczytują numery vin z podszybia, wpisują je w oprogramowanie i wylatuje im min wzór kluczyka. Fizyczny a nie kod z niego. Tłumaczył, że na jego podstawie można sobie ułatwic kradzież samochodu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Limuzyna
- Skrzynia: S-tronic
Ja mam oryginalną szybę i też jest jakby tylko okienko, ale VINu nie ma. Nigdy nie myslalem dlaczego tak, nie wydaje mi sie ze znajomosc czyjegos VINu cos zmienia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Alex
Info a ASO.
Bark numeru VIN na podszybiu to rzecz jak najbardziej normalna. Nie wiedzą dlaczego tak jest ale często przychodza auta nowe bez tego czegoś.
Pzdr
Bark numeru VIN na podszybiu to rzecz jak najbardziej normalna. Nie wiedzą dlaczego tak jest ale często przychodza auta nowe bez tego czegoś.
Potwierdził, ze można dorobić klucz na podstawie VIN.
Pzdr