Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Bagażnik się nie otwiera

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
qujot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Bagażnik się nie otwiera

Post autor: qujot » 11 gru 2019, 23:19

Witam, ciężko było wybrać dział odpowiedni dla tej usterki. Mianowicie klapa bagażnika nagle przestała się otwierać <mysli> ani z pilota, ani z przycisku w drzwiach/w klapie, jedynie awaryjne otwieranie od środka. Auto przeskanowane, błędów brak. Dodam, że klapa elektryczna, po otwarciu od środka nie idzie do góry, ale po wciśnięciu przycisku zamykania się zamyka dociąg działa? Co to mogło paść? Gdzie szukać problemu? W ogóle jak realizowane jest otwieranie?? Ktoś się spotkał z takim problemem? Wszystkie wskazówki dotyczące działania mile widziane.

Awatar użytkownika
acinr_PL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2013
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: acinr_PL » 12 gru 2019, 08:25

Moduł 6d wykonać test elementów wykonawczych (czyli vcds-em sprawdzisz czy klapa się otwiera i zamyka).
Na nowo zrobić nastawy podstawowe i zakodować otwieranie/zamykanie klapy.
Dociąg działa niezależnie i jeśli nawet nie miałbyś silników do podnoszenia klapy dociąg i tak będzie działał. Zresztą to widać opuść ręcznie klapę i delikatnie zamknij i patrz na szparę między klapą a błotnikiem zobaczysz, że klapa jest dociągania.

Awatar użytkownika
qujot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2012
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: qujot » 12 gru 2019, 13:26

A więc przy teście el. wykonawczym klapa się nie otwierała Błąd taki -> KLIK , zamykanie ok. Kilka razy otwierałem ją awaryjnie ze środka.

Wykodowałem 6D z listy w 19 Can, spróbowałem otworzyć z przycisku w drzwiach się otwarła potem z pilota to samo. Zakodowałem z powrotem. I teraz otwiera się z kluczyka i przycisku w drzwiach. Z przycisku w klapie nie idzie. Błędów ciągle brak.

Przypomniało mi się, że 2 lata temu jak przyszły chłodniejsze dni i jeszcze nie miałem el. klapy ze 2 razy nie chciał się bagaj otworzyć. Zamek się przycina? Teraz jeszcze przycisk? <mysli>

EDIT
A teraz żeby było ciekawiej to wszystko działa <lol> [/b]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl