Bagażnik się nie otwiera
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Bagażnik się nie otwiera
Witam, ciężko było wybrać dział odpowiedni dla tej usterki. Mianowicie klapa bagażnika nagle przestała się otwierać
ani z pilota, ani z przycisku w drzwiach/w klapie, jedynie awaryjne otwieranie od środka. Auto przeskanowane, błędów brak. Dodam, że klapa elektryczna, po otwarciu od środka nie idzie do góry, ale po wciśnięciu przycisku zamykania się zamyka dociąg działa? Co to mogło paść? Gdzie szukać problemu? W ogóle jak realizowane jest otwieranie?? Ktoś się spotkał z takim problemem? Wszystkie wskazówki dotyczące działania mile widziane.

- acinr_PL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Moduł 6d wykonać test elementów wykonawczych (czyli vcds-em sprawdzisz czy klapa się otwiera i zamyka).
Na nowo zrobić nastawy podstawowe i zakodować otwieranie/zamykanie klapy.
Dociąg działa niezależnie i jeśli nawet nie miałbyś silników do podnoszenia klapy dociąg i tak będzie działał. Zresztą to widać opuść ręcznie klapę i delikatnie zamknij i patrz na szparę między klapą a błotnikiem zobaczysz, że klapa jest dociągania.
Na nowo zrobić nastawy podstawowe i zakodować otwieranie/zamykanie klapy.
Dociąg działa niezależnie i jeśli nawet nie miałbyś silników do podnoszenia klapy dociąg i tak będzie działał. Zresztą to widać opuść ręcznie klapę i delikatnie zamknij i patrz na szparę między klapą a błotnikiem zobaczysz, że klapa jest dociągania.
- qujot
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
A więc przy teście el. wykonawczym klapa się nie otwierała Błąd taki -> KLIK , zamykanie ok. Kilka razy otwierałem ją awaryjnie ze środka.
Wykodowałem 6D z listy w 19 Can, spróbowałem otworzyć z przycisku w drzwiach się otwarła potem z pilota to samo. Zakodowałem z powrotem. I teraz otwiera się z kluczyka i przycisku w drzwiach. Z przycisku w klapie nie idzie. Błędów ciągle brak.
Przypomniało mi się, że 2 lata temu jak przyszły chłodniejsze dni i jeszcze nie miałem el. klapy ze 2 razy nie chciał się bagaj otworzyć. Zamek się przycina? Teraz jeszcze przycisk?
EDIT
A teraz żeby było ciekawiej to wszystko działa
[/b]
Wykodowałem 6D z listy w 19 Can, spróbowałem otworzyć z przycisku w drzwiach się otwarła potem z pilota to samo. Zakodowałem z powrotem. I teraz otwiera się z kluczyka i przycisku w drzwiach. Z przycisku w klapie nie idzie. Błędów ciągle brak.
Przypomniało mi się, że 2 lata temu jak przyszły chłodniejsze dni i jeszcze nie miałem el. klapy ze 2 razy nie chciał się bagaj otworzyć. Zamek się przycina? Teraz jeszcze przycisk?

EDIT
A teraz żeby było ciekawiej to wszystko działa