Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Zepsute składanie lusterka

Nadwozie
ODPOWIEDZ
marekj12
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Zepsute składanie lusterka

Post autor: marekj12 » 11 lip 2013, 22:27

Witam

Mam problem z elektrycznym składaniem lusterka zewnętrznego kierowcy. Lusterko podczas otwierania nie zatrzymuje się w pozycji roboczej tylko otwiera do oporu. W ASO powiedzieli że został wyłamany jakiś bolec i konieczna jest wymiana silnika mechanizmu składania w cenie 1600. Proszę o informacje czy istnieje możliwość naprawy tego mechanizmu oraz ewentualne namiary na odpowiedniego specjalistę w okolicach Krakowa.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

KOval81
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KOval81 » 15 lip 2013, 21:54

Kolego - spróbuj tak, jak radzono już kiedyś na forum jednej z Użytkowniczek.
Zamknij lustra, rozłóż ponownie, przytrzymując jednocześnie lekko, aby się nie wychyliły zbytnio w przód.
Ja też się zdziwiłem niedawno, kiedy to lewe lustro powędrowało mi całkiem w przód, ale zamknąłem kilka razy, przytrzymałem, najprawdopodobniej blokada wskoczyła na swoje miejsce i jest ok (mam nadzieję) :)
W dziale elektryka jest gdzieś jeszcze ten temat, ale teraz nie pamiętam dokładnie gdzie - jest również schemat, jak rozebrać obudowę lustra i sprawdzić, czy zapadka/blokada jest na swoim miejscu :]

marekj12
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marekj12 » 18 lip 2013, 00:03

Bardzo dziękuję za odpowiedÂź.
Po przytrzymaniu ręką lusterko zatrzymuje się, niestety po kolejnym zamknięciu i rozłożeniu znowu wychyla się do oporu. Powtórzyłem taką sekwencję kilka razy bez powodzenia :( Chyba po prostu daruję sobie korzystanie z tej opcji :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja