[a6 c6] z jakiego metalu zrobiona maska?
[a6 c6] z jakiego metalu zrobiona maska?
jak w temacie, pytam bo mam tester grubości lakieru i nie działą na aluminium ,w c5 były aluminiowe a w c6?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Elektronicznywilliam pisze:tylko ze to chyba masz elektryczny czujnik lakieru bo jesli chodzi o tak zwane pisaki na allegro to nie sprawdzisz tego na aluminium bo one dzialaja na magnez

Taki elektroniczny czujnik kosztuje chyba ok. 300 zł - kupiłem sobie taki prywatnie, jak szukałem auta. Lepiej wydać parę złotych niż potem się stresować, że się czegoś nie sprawdziło. A taki miernik można potem odsprzedać, jak komuś już niepotrzebny.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

ja mam taki pisak i powiem ci ze to wcale nie jest taka zabawka sprawdzalem to na aucie mojej mamy i bez problemu wiedzialem gdzie byla dawana szpachla tak samo u szwagra w aucie sprawdzalem i wykazalo szpachlearekjask pisze:Elektronicznywilliam pisze:tylko ze to chyba masz elektryczny czujnik lakieru bo jesli chodzi o tak zwane pisaki na allegro to nie sprawdzisz tego na aluminium bo one dzialaja na magnez. Nie myślałem nawet od takich "pisakach", bo to zabawki.
Taki elektroniczny czujnik kosztuje chyba ok. 300 zł - kupiłem sobie taki prywatnie, jak szukałem auta. Lepiej wydać parę złotych niż potem się stresować, że się czegoś nie sprawdziło. A taki miernik można potem odsprzedać, jak komuś już niepotrzebny.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Nie chciałem nikogo urazićwilliam pisze:ja mam taki pisak i powiem ci ze to wcale nie jest taka zabawka

Po prostu czytałem, że w większości wypadków można kupić takie tanie "pisaki", które mają raczej kiepską jakość i do tego mogą porysować lakier. Elektroniczny pokazuje grubość powłoki (można go też wykalibrować) i bada też aluminium.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

arekjask pisze:Nie chciałem nikogo urazićwilliam pisze:ja mam taki pisak i powiem ci ze to wcale nie jest taka zabawka.
Po prostu czytałem, że w większości wypadków można kupić takie tanie "pisaki", które mają raczej kiepską jakość i do tego mogą porysować lakier. Elektroniczny pokazuje grubość powłoki (można go też wykalibrować) i bada też aluminium.
nie no spoko mnie napewnonie uraziłes