Uszczelka dolnej listwy drzwi
Uszczelka dolnej listwy drzwi
Witam,
Czy ktoś orientuje się, czy można gdzieś kupić uszczelkę listwy dolnej drzwi do Audi A6 C6. Czy te uszczelki są gdzieś do kupienia czy tylko zostaje wymiana całej listwy?
Czy ktoś orientuje się, czy można gdzieś kupić uszczelkę listwy dolnej drzwi do Audi A6 C6. Czy te uszczelki są gdzieś do kupienia czy tylko zostaje wymiana całej listwy?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wydaje mi się, że jest to część listwy (numer 1 i 5 na schemacie). Spójrz na zdjęcie, na którym listwa jest zdemontowana.
https://data.motor-talk.de/data/galleri ... 450339.JPG
Na to wygląda. Dzięki za pomoc!mat1324 pisze:Wydaje mi się, że jest to część listwy (numer 1 i 5 na schemacie). Spójrz na zdjęcie, na którym listwa jest zdemontowana.
Odświeżę nieco temat....
też pilnie szukam tych uszczelek dolnych listew drzwi.
U mnie stwardniały (i popękały) do tego stopnia, że zostawiają ślad "wzdłużny" na progach po prostu je niszcząc
Na schemacie we wcześniejszym poście ich nie widać, co wskazywałoby na to że są integralnym elementem całej listwy.
Nie chciałbym kupować nowych listew (wiadomo będzie drogo).
Może da się je jakoś zdemontować i zastąpić innymi jakimiś uniwersalnymi?
Czy ktoś wie jak te uszczelki są mocowane do listew - klejone czy w prowadnicy jakiejś?
Czy ktoś może namierzył je do zakupu osobno?
Jak nie znajdę to je zwyczajnie odetnę, bo szkoda lakieru na progach.
też pilnie szukam tych uszczelek dolnych listew drzwi.
U mnie stwardniały (i popękały) do tego stopnia, że zostawiają ślad "wzdłużny" na progach po prostu je niszcząc

Na schemacie we wcześniejszym poście ich nie widać, co wskazywałoby na to że są integralnym elementem całej listwy.
Nie chciałbym kupować nowych listew (wiadomo będzie drogo).
Może da się je jakoś zdemontować i zastąpić innymi jakimiś uniwersalnymi?
Czy ktoś wie jak te uszczelki są mocowane do listew - klejone czy w prowadnicy jakiejś?
Czy ktoś może namierzył je do zakupu osobno?
Jak nie znajdę to je zwyczajnie odetnę, bo szkoda lakieru na progach.
Ja koniec końców kupiłem na aliexpress .
Przesyłka leciała 3tyg.
Niestety takiej uszczelki nigdzie w Polsce nie ma dlatego zdecydowałem się na chiny.
Chodzi o kształt jakby odwróconej litery P
6mb kosztowało z przesyłką chyba jakoś 40-45zł.
Jeszcze nie zamontowałem bo nie mam za bardzo gdzie z powodu słabej pogody.
Uszczelka będzie przyklejona na taśmę 3m, w którą jest wyposażona, po uprzednim odcięciu starej, nożykiem do tapet. Po odcięciu ukaże się płaski element starej uszczelki na który właśnie będzie przyklejona nowa.
Powinno to zadziałać. Dam znać jak ogarnę.
Przesyłka leciała 3tyg.
Niestety takiej uszczelki nigdzie w Polsce nie ma dlatego zdecydowałem się na chiny.
Chodzi o kształt jakby odwróconej litery P
6mb kosztowało z przesyłką chyba jakoś 40-45zł.
Jeszcze nie zamontowałem bo nie mam za bardzo gdzie z powodu słabej pogody.
Uszczelka będzie przyklejona na taśmę 3m, w którą jest wyposażona, po uprzednim odcięciu starej, nożykiem do tapet. Po odcięciu ukaże się płaski element starej uszczelki na który właśnie będzie przyklejona nowa.
Powinno to zadziałać. Dam znać jak ogarnę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Re:
Również mni ciekawi temat? Znalazłeś pasująca do audi ?barteklca pisze: ↑05 mar 2020, 14:26Czy może ktoś napisąć jak dokładnie wygląda ta uszczelka lub jakiś link do aliexpress/allegro moze do jakiegos zdjecia . Chciałbym wymenić te uszczelki u siebie - w jednych drzwiach już mi się obrywa
Czy jest to może tzw : typ P ?
Po wpisaniu w google : "p type door seal" ?