Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Swap zderzaka na wersję po lifcie (po 2009r.)

Nadwozie
ODPOWIEDZ
TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6 C6] Swap zderzaka na wersję po lifcie (po 2009r.)

Post autor: TFSI » 24 sty 2010, 01:23

Witam
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana zderzaka na wersję po lifcie

Obrazek

i zrobienia całego przodu na wersję black.

Obrazek

Obecnie pogoda nie nastraja do roboty przy autku jeśli nie ma się dużego i ciepłego garażu (ja mam trochę za mały i za zimny :-( ) dlatego na razie kalkuluje co i ile będzie kosztowało a mod wykonam ewentualnie jak "upał" trochę zelży.
Wiem że trzeba kupić wszyskto "nowe" z wyjątkiem sprysków lamp (tłoczków) tj. tego nie jestem pewien czy może jest szansa jakoś dopasować stare bo nowe to koszt ponad 700zł a szczerze mówiąc to nie jest to element który dla mnie jest wart nawet połowę tej ceny bo w/g. mnie te myjki świateł to jest g. warte więc jeśli ktoś robił coś w tym temacie to proszę o wskazówki czy da się coś dopasować stary czy nie ma szans i trzeba wyżygać te 700zł :cry: co mi nie pasi

Awatar użytkownika
Acid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Acid » 24 sty 2010, 10:49

w/g mnie co orginał to orginał jak bym nic nie zmieniał :-)

przy sprzedazy kupiec bedzie podejrzewał jakies bicie itp

szkoda kasy :mrgreen:
Jest > Allroad C5 2,5 TDI BAU 180KM
Było > A6 C5 2.5 TDI AFB 150KM

TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TFSI » 24 sty 2010, 12:10

hmm...ale orginal się już opatrzył a ten zderzak z nowszej wersji jest kozak i wcale nie wyjdzie to tak drogo jak na razie koszty ok.1000zł z lakierowaniem bez tych nieszczęsnych sprysków których w używkach nie ma a w serwisie porażka cenowa. Jeden będzie może i stękał że coś kombinowane a może innych trzech będzie mlaskać , ludzie sobie trochę powkręcali filmy że jak już jest coś malowane to musiało być bite a zwłaszcza salony sprzedają czasem takie historyiki na oględzinach auta że włos się jeży bo oczywiście u nich w komisie stoją tylko nie bite :lol: , ale wracając do tematu to zależy mi na tych spryskach żeby przeszczepić stare bo nie usmiecha mi się wywalać kasy na te nowe bo to akurat jest tak jak napisałeś "szkoda kasy"

Awatar użytkownika
Acid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Acid » 24 sty 2010, 12:39

TFSI pisze:hmm...ale orginal się już opatrzył a ten zderzak z nowszej wersji jest kozak
jak założysz ten po lifcie tez sie "opatrzy' :-) po jakims czasie,
jak nie zaożysz ori sprysków potem sie to może zemścic :!:

zastanów sie czy warto zmieniac tylko po to aby na chwile sie pocieszyc czyms "nowym"

co do sprawy technicznej zdrutowac sie napewno da , ale czy o to chodzi :?:
ja bym zostawil jak jest a kiedys kupil te po lifcie jako calosc :mrgreen:

pozdro <ok>
Jest > Allroad C5 2,5 TDI BAU 180KM
Było > A6 C5 2.5 TDI AFB 150KM

TFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: TFSI » 24 sty 2010, 14:46

Acid pisze:
jak założysz ten po lifcie tez sie "opatrzy' :-) po jakims czasie,
jak nie zaożysz ori sprysków potem sie to może zemścic :!:
zastanów sie czy warto zmieniac tylko po to aby na chwile sie pocieszyc czyms "nowym"
co do sprawy technicznej zdrutowac sie napewno da , ale czy o to chodzi :?:
ja bym zostawil jak jest a kiedys kupil te po lifcie jako calosc :mrgreen:
pozdro <ok>
Jak ten po lifcie się opatrzy to już tego z przed nawet nikt nie oleje <smuty>
Mogę założyć ori spryski ale po co żeby tylko niepotrzebnie wydać kasę to nie jest element który wspomaga bezpośrednio moje bezpieczeństwo żeby było że ryzykuje utratę zdrowia bo te spryski to z myciem lamp to mają tyle wspólnego co mycie auta wężem "bezdotykowo" a druciarstwa nie zamierzam uprawiać bo czasem elementy różnią się nieznacznie detalami i po odpowiednim dopasowaniu mogą być prawie identyczne więc po co kupować nowe jak mam stare i o to mi chodzi bo nie sztuka jest pójść do salonu i wywalić z 3 koła na kompletny zderzak i chwalić się że nic się nie "drutowało" bo tak robią ci co przeważnie nie wiedzą za którą stronę się trzyma śrubokręt a nie będę zmieniał całego auta tylko po to żeby mieć nowy zderzak klapę i lampy LED bo to jest dla mnie bezsens bo to właśnie wtedy przez chwilę będę się cieszył czymś "nowym" a w rzeczywistości będe dalej jeździł tym samym autem

judos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: judos » 07 mar 2010, 23:41

witam wszystkich wlasnie zalozylem ten po lifcie zderzak od 08- i powiem ci ze auto wyglada naprawde godnie prezetuje sie niesamowicie narazie w moim poscie galeri wlozylem zdjecie nie uzbrojonego ale jak uzbrojego porobie ladniejsze zdjecia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja