Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spryskiwacz tył-Pomoc :)

Nadwozie
ODPOWIEDZ
misiek427
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Spryskiwacz tył-Pomoc :)

Post autor: misiek427 » 04 lut 2014, 08:25

Witam!!!

Panowie,potrzebuje podpowiedzi pomocy.Mianowicie [potrzebuje pomocy w temacie spryskiwaczy szyb,mialem w zbiorniku 50% płyny letniego jak łatwo sie domysleć zamarzł i rzadne spryski nie dzialały,ani pompki.Teraz przy temperaturach +1-3 przód odpuścił,spryski lamp tez działaja.Odrazu wypuściłem płyn i zalałem zimowym do -22,przód działa ok a tył nie.Próbowałem oczyścić dysze tylne igła i syfu nie ma ,odłączyłem węzyk od pompki próbowałem przedmuchać,idzie ale troche ciężko.Pytanie teraz czy zamarzło i jeszcze nie odpuściło,czy zapchałosie smieciami?,moze inne pomysły?.Dodam ze przed mrozami nie było problemu wszystko działało jak należy.Z góry dzieki za podpowiedzi.

Pozdrawiam
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.

AlbertoUK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AlbertoUK » 04 lut 2014, 11:38

Wedug mnie jeszcz jest zamarzniete w przewodzie doprawadzajacym do tylniej szyby.
Normalne,ze mała powierzchnia(objętość) szybciej zamarznie i dłużej odtaje.
U mnie ten przewód pękł na łączeniu klapy z nadwoziem,naszczęście za czasów poprzedniego właściciela.
Pozostało Ci zostawić autko w ogrzewanym garażu na jakiś czas <mysli>
Powodzenia

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 04 lut 2014, 13:42

misiek427, sprawdź potem czy przypadkiem nie rozerwało Ci tego wężyka od zamarzniętej wody, aby zaraz nie było tematu - 'Zalane MMI' <okok>

misiek427
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: misiek427 » 04 lut 2014, 14:27

No właśnie dziś sprawdzałem ,nalałem płyny do oporu i uruchomiłem tylny sprysk i płynu nie ubyło ani grama znaczy sie nigdzie nie wypływa.Sprawdziłem tez dywaniki,przód tył i sucho ,z tyłu także przy osprzęcie po lewej stronie sucho.Mysle ze moze być to co kolega powyżej pisze,trzeba poczekać.

A ktoś wie jak przeprowadzony jest ten wężyk,ja znalazłem pod nadkolem ale pózniej ucieka do budy.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja