Witam!!!
Panowie,potrzebuje podpowiedzi pomocy.Mianowicie [potrzebuje pomocy w temacie spryskiwaczy szyb,mialem w zbiorniku 50% płyny letniego jak łatwo sie domysleć zamarzł i rzadne spryski nie dzialały,ani pompki.Teraz przy temperaturach +1-3 przód odpuścił,spryski lamp tez działaja.Odrazu wypuściłem płyn i zalałem zimowym do -22,przód działa ok a tył nie.Próbowałem oczyścić dysze tylne igła i syfu nie ma ,odłączyłem węzyk od pompki próbowałem przedmuchać,idzie ale troche ciężko.Pytanie teraz czy zamarzło i jeszcze nie odpuściło,czy zapchałosie smieciami?,moze inne pomysły?.Dodam ze przed mrozami nie było problemu wszystko działało jak należy.Z góry dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Spryskiwacz tył-Pomoc :)
-
- Forum Audi A6 / A7
Spryskiwacz tył-Pomoc :)
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Wedug mnie jeszcz jest zamarzniete w przewodzie doprawadzajacym do tylniej szyby.
Normalne,ze mała powierzchnia(objętość) szybciej zamarznie i dłużej odtaje.
U mnie ten przewód pękł na łączeniu klapy z nadwoziem,naszczęście za czasów poprzedniego właściciela.
Pozostało Ci zostawić autko w ogrzewanym garażu na jakiś czas
Powodzenia
Normalne,ze mała powierzchnia(objętość) szybciej zamarznie i dłużej odtaje.
U mnie ten przewód pękł na łączeniu klapy z nadwoziem,naszczęście za czasów poprzedniego właściciela.
Pozostało Ci zostawić autko w ogrzewanym garażu na jakiś czas

Powodzenia
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie dziś sprawdzałem ,nalałem płyny do oporu i uruchomiłem tylny sprysk i płynu nie ubyło ani grama znaczy sie nigdzie nie wypływa.Sprawdziłem tez dywaniki,przód tył i sucho ,z tyłu także przy osprzęcie po lewej stronie sucho.Mysle ze moze być to co kolega powyżej pisze,trzeba poczekać.
A ktoś wie jak przeprowadzony jest ten wężyk,ja znalazłem pod nadkolem ale pózniej ucieka do budy.
A ktoś wie jak przeprowadzony jest ten wężyk,ja znalazłem pod nadkolem ale pózniej ucieka do budy.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.