Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Spryskiwacz szyby przedniej i ksenonów

Nadwozie
ODPOWIEDZ
ArturA6

Spryskiwacz szyby przedniej i ksenonów

Post autor: ArturA6 » 09 lut 2014, 16:17

Mam problem,a mianowicie nie działa spryskiwanie szyby przedniej i ksenonów,ale może opowiem od początku. Jakiś czas temu zauważyłem,że wycieraczki zaczynają się zacinać,więc postanowiłem je trochę rozruszać za pomocą WD40 i olej uniwersalny BAUFIX w sprayu. Obu środków nie żałowałem. Pryskałem w okolice śruby po zdjęciu zaślepki,bezpośrednio na trzpień wystający z podszybia i na elementy ruchome mechanizmu wycieraczek pod osłoną podszybia.Oba środki lały się strumieniami.Efekt był natychmiastowy,bo wycieraczki działają jak nowe.W trakcie tej naprawy uruchamiałem różne tryby pracy wycieraczek, w tym spryskiwałem szybę. Jednak w pewnym momencie spryskiwacze przestały reagować, nie ma reakcji pompki. Z ciekawości włączyłem ksenony,ale niestety też nie działał układ mycia.Tylny spryskiwacz działa bez problemu i słychać pompkę.Co mogło się stać?Czy coś się tam zalało tymi preparatami?A może trzeba wykasować jakieś błędy za pomocą VCDS?

[ Dodano: 2014-02-09, 16:17 ]
Problem zniknął. Wszystko zaczęło działać. Wydaje mi się, że może komputer wczoraj złapał błąd, bo spryskiwacze przestały działać jak chciałem je załączyć przy niedomkniętej masce. Dzisiaj przy sprawdzaniu bezpiecznika przeczyściłem jego styki, ale to raczej nie była przyczyna. Dzięki za zainteresowanie.Temat do zamknięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja