Słabe oświetlenie drogi Audi A5 w porównaniu do A6 C6
Słabe oświetlenie drogi Audi A5 w porównaniu do A6 C6
Witam, mam takie pytanie, posiadam audi a6 c6 z lampami od rs6 oraz od jakiegoś roku audi a5 sportback 2010 r. W obu zamontowane reflektory bi-xenon. Jednak kiedy jadę a6 mam wrażenie jak bym jechał w dzień natomiast w a5 światła świecą znacznie słabiej. Najlepiej różnicę widać na autostradzie w nocy. Poprostu w a5 mam wrażenie że świecą znacznie niżej mimo iż ustawiane były w serwisie, wymieniłem także zarniki na nowe oryginalne. Teraz moje pytanie czy jest może jakaś różnica w wielkości soczewek w a5 i a6, czy może spowodowane jest to tym że a5tka jest znacznie niższa. Nawet jadąc na światłach drogowych w nocy w a6 można zauważy że tworzy sie swego rodzaju tunel który oświetla korony drzew jadąc przez las. W a5 słup światła na drogowych jest znacznie niższy.
Serwis ustawia wg. urządzeń... jak mnie ustawili, to też wyraźnie widziałem granicę światłocienia... wystarczy podnieść snop światła na śrubach (imbus) i masz problem z głowy... tylko zrób to przy jakiejś ścianie, na równym podłożu i przy różnych odległościach... i testuj. Ja w ten sposób ustawiłem swoje światła, bo nie po to mam bixenony, aby widzieć gorzej, niż na zwykłych żarówkach...kris_m pisze: Poprostu w a5 mam wrażenie że świecą znacznie niżej mimo iż ustawiane były w serwisie