Od samego poczatku pisalem tylko o wersji swojej bo innych nie znam.ZelvaBOi pisze:Nevman, jezeli piszesz o wersji od roku modelowego 2009 to zaznacz to bo wczesniej nie bylo "biedniej" jak twierdzisz tylko inaczej. Ja tam akurat gardze pelnymi skorzanymi siedzeniami i boli mnie, ze czesto nie mozna takich zamienic na tkanine - przypalanie tylka w sloneczny dzien na czarnej skorze to nie dla mnie. Ty masz auto z 2010 to juz masz inny "standard". Kraj pochodzenia nie mial tu nic do tego. Byla Europa polnocna/srodkowa i poludniowa - UK bylo w polnocnej/srodkowej - glownie roznice ograniczaly sie do podgrzewania foteli i ogumienia seryjnego.
I nigdzie w sumie nikt nie pisal tak do konca o ktorej wersji pisze wiec moze stad to nieporozumienie z mojej jak i z Twojej strony.
'Biedniej' nie pisalem zeby kogos urazic, chodzilo mi o to, i napewno sie ze mna zgodzisz, ze tkanina zamiast skory to jednak tansza wersja.
Co do skory na siedzeniach to tez bylem podobnego zdania jak Ty i dlatego wybralem alcantare i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Kwestia osobistego wyboru.
W C7 mozna juz dokupic wentylowane siedzenia wiec pocenie sie szanownej dupencji juz nie bedzie problemem

No wiesz, w ten sposob wiele roznych foteli mozna nazywac jako Recaro. Te jednak Recaro nie sa tak jak w S6 ktore sa przez Recaro brendowane i tak tez nazwane w katalogu.ZelvaBOi pisze:Tak sie sklada, ze projekt foteli z S-Line pochodzi od Recaro- moja S-Line jest nie tylko nie "malo" S-Line'owa ale nawet bardzo S-Line'owa. Recaro zaprojektowalo te fotele (w katalogu Front Sport Seats) wlasnie do serii "S" - a S-Line to nic innego jak S6 dla ubogich
- jezeli mozna to tak nazwac - cos jak M pakiet w BMW. Poprostu powiekszyli tarcze, obnizyli zawias, wlozyli inne fotele, dyfuzor i zderzak, etc. Tak czy inaczej wiekszosc (obawiam sie, ze conajmniej 70%) aut na rynku wtornym ma conajmniej S-Line zewnetrzny lub wewnetrzy. Rzadziej caly pakiet, ale to tez nie az tak niespotykana opcja.
Wygladaja tez jednak zupelnie inaczej.
Nie bardzo tez rozumiem kwestie 'nie caly pakiet' jesli auto jest modelem S-Line to musi to byc chyba pelen pakiet. Nie mozna chyba zamowic S-Line ale bez takiegoz wyposazenia.
Chyba ze ktos sam dokupi sobie nakladki na progi i nazwie to S-line a to juz troche zenada...
Z tym 'S6 dla ubogich' to tez bylbym ostrozny bo w gruncie rzeczy to jednak bardzo rozne auta. To tak jak nazwac Mitsubishi Lancera, 'Evo dla ubogich' a to chyba nie tedy droga.
OK, z ta wikipedia to sie zgadzam dlatego tez napisalem ze sprobuje znalezc katalog i potwierdzic albo zanegowac ta informacje.ZelvaBOi pisze:Co do wiadomosci z wikipedii - po pierwsze nie ufaj im bezgranicznie - tam kazdy moze cos dopisac - a, ze czasami napisze cos dziwnego? Szukalem w konfiguratorze w UK systemu B&O - niestety nie ma. Skoro Audi samo nie oferuje tego to skad taka informacja na wiki? Jezeli wezmiesz na widelec nowy model RM2012 (C7) to jak najbardziej mozesz sobie B&O dokupic - moze ktos w ten sposob potraktowal temat? Jedyna opcja to (w tym do Twojego rocznika) Bose Surround System (585 GBP).
[ Dodano: 2011-02-20, 14:38 ]
OK,
Znalazlem katalog i oficjalnie:
NIE MA B&O w A6 C6
Fotele ani w A6 ani w S6 nie sa brendowane przez Recaro.
To chyba wyjasnia powyzsze watpliwosci.