[Audi A6 C6 Avant] [A6 C6] Różnica między standardem a S- li
[Audi A6 C6 Avant] [A6 C6] Różnica między standardem a S- li
Witam wszystkich (mój pierwszy post).
Od jakiegoś czasu podoba mi się Audi A6 C6 kombi. Jednak są egzemplarze, które wyglądają jak szaraczki i są takie, które wyglądają jak rasowe maszyny. Wiadomo, że te prawdziwe maszyny to S6 czy RS6. Ale na takie mnie nie stać a tym bardziej, że bardziej od przyśpieszenia dla mnie liczy się wygoda i wygląd.
Zdążyłem się już trochę oczytać i wiem, że te które wyglądają zabójczo to AVANT.
I moje pytanie jest następujące:
Czy jest jakiś wykaz, z którego wynikałoby dokładnie jakie są różnicę pomiędzy standardową wersją (czy jak to się nazywa) a Avantem?
Czy do C6 przed liftingiem można zamontować przednie lampy z modelu po liftingu (chodzi i te z wbudowanymi LEDami do jazdy dziennej)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
PZDR
Od jakiegoś czasu podoba mi się Audi A6 C6 kombi. Jednak są egzemplarze, które wyglądają jak szaraczki i są takie, które wyglądają jak rasowe maszyny. Wiadomo, że te prawdziwe maszyny to S6 czy RS6. Ale na takie mnie nie stać a tym bardziej, że bardziej od przyśpieszenia dla mnie liczy się wygoda i wygląd.
Zdążyłem się już trochę oczytać i wiem, że te które wyglądają zabójczo to AVANT.
I moje pytanie jest następujące:
Czy jest jakiś wykaz, z którego wynikałoby dokładnie jakie są różnicę pomiędzy standardową wersją (czy jak to się nazywa) a Avantem?
Czy do C6 przed liftingiem można zamontować przednie lampy z modelu po liftingu (chodzi i te z wbudowanymi LEDami do jazdy dziennej)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
PZDR
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 22:11 przez wnyku, łącznie zmieniany 1 raz.
Aha, no to ładna gafa. :oops:
Mam takie porównanie:
http://allegro.pl/item746059649_a6_2_0t ... gacja.html
i ten, który wygląda 100x lepiej:
http://allegro.pl/item752226011_audi_a6 ... obacz.html
czyli reasumując chodziło mi o s-line a nie o avant :-P
a jaka jest róznica między s-line a standardem?
no i czy można zamontować w takim s-line np.: z roku 2006 lampy z modelu 2008 (wbudowane ledy)?
Pozdro.
Mam takie porównanie:
http://allegro.pl/item746059649_a6_2_0t ... gacja.html
i ten, który wygląda 100x lepiej:
http://allegro.pl/item752226011_audi_a6 ... obacz.html
czyli reasumując chodziło mi o s-line a nie o avant :-P
a jaka jest róznica między s-line a standardem?
no i czy można zamontować w takim s-line np.: z roku 2006 lampy z modelu 2008 (wbudowane ledy)?
Pozdro.
S-Line to rzeczywiście ładniejsza wersja Avanta.
- jest trochę obniżony i twardszy,
- ma 17-calowe tarcze hamulcowe,
- czarną podsufitkę,
- sportową kierownicę wykończoną czerwoną nicią + logo S-Line,
- sportowe fotele S-Line,
- nakładki na progach i emblemat na grillu (z logo S-Line),
- 18" 5-ramienne felgi.
Pozostała konfiguracja wyposażenia, podobnie jeak w innych wersjach - na życzenie klienta.
Co do LED'ów z przodu nie jestem pewien ale wydaję mi się, że nie powinno być problemu z ich montażem.
- czarną podsufitkę,
- 18" 5-ramienne felgi.
Pozostała konfiguracja wyposażenia, podobnie jeak w innych wersjach - na życzenie klienta.
Co do LED'ów z przodu nie jestem pewien ale wydaję mi się, że nie powinno być problemu z ich montażem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
:-Dwnyku pisze:i ten, który wygląda 100x lepiej:....
no i tu jest ten co "wygląda 100x lepiej"
stary, nie rozśmieszaj mnie... :mrgreen:
wybrałeś auto uboższe od porównywanego o fabryczną navi, telefon, bose sound system, klimatronic plus i pewnie kilka innych na rzecz: doklejonego przodu, czarnej folii na szybach i większych felg... 8-)
Wiem że każdy robi to co uważa za słuszne, ale uwierz mi: to porównanie nie ma sensu, chociażby ze względu na fakt że motor 2.0 i tak nie zrobi ci S-line z tej furki (niezależnie od ilości przyklejonych informujących o tym fakcie znaczków...

I się nie napalaj przy kupnie bo zaliczysz wtopę...

pozdr
_TMr
p.s: co do led-ów z przodu: faktycznie nie ma problemów. Potrza mieć ori instalację xenonów z poziomowaniem, wetknąć nieco inny bordnetz i działają 8-)
No właśnie i z tym będzie problem, bo jak widzę takie A6, które mi się podoba to zaczynam się trząść i przestaje logicznie myślećtmr pisze:I się nie napalaj przy kupnie bo zaliczysz wtopę...

Te porównanie miało na celu pokazanie tylko różnic z zewnątrz na wyposażenie nie patrzyłem.
Dlaczego piszesz, że w tym drugi "przód jest doklejony"? widać, że był bity?
Motor 2,0 akurat byłby dla mnie OK ponieważ wychodzę z założenia, że auto ma być bardziej ekonomiczne niż wyrywać asfalt z pod kół. Ale poprawcie mnie jeżeli się mylę - słyszałem, że te silniki 2.0 po jakimś przebiegu zaczynają się psuć, prawda to?
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
luz, jest mnóstwo ludzi, którzy sobie te silniczki bardzo chwaląwnyku pisze:słyszałem, że te silniki 2.0 po jakimś przebiegu zaczynają się psuć
widać że był demontowany i jest źle zmontowanywnyku pisze:Dlaczego piszesz, że w tym drugi "przód jest doklejony"? widać, że był bity

hehe, to tak jak większość z nas...wnyku pisze:bo jak widzę takie A6, które mi się podoba to zaczynam się trząść i przestaje logicznie myśleć

przy kupnie napalenie napaleniem, ale popatrz na wszystko.wnyku pisze:na wyposażenie nie patrzyłem
Widzisz, bose to 1500PLN, NAVI - 1500PLN, Klima - 1500PLN, telefon - 1500PLN. Koszt montażu - minimum 3000PLN. W zaokrągleniu to "brzydsze" A6 jest więcej warte od tego "ładniejszego" o 8k PLN (koszt folii na szybach i różnica w cenie pomiędzy felgami 16 a 18" to max 2k PLN... :lol: ).
Jeśli chcesz auto które ma wyglądać rasowo - kup zwykłe A6 od emeryta i je sobie "urasuj" :-P ... bo rasowo wyglądające auto "po kimś kto myślał że rasowe auto wymaga rasowego buta" może okazać się rasową wtopą :-D
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
S-line powinien mieć jeszcze inny zderzak przedni i grill.stanyor pisze:S-Line to rzeczywiście ładniejsza wersja Avanta.
- czarną podsufitkę,
- 18" 5-ramienne felgi.
I to jest chyba podstawowa różnica. Dodatkowo dający piorunujący efekt są poszerzane nadkola co powoduje że auto wydaje się jeszcze szersze + z tyłu Ledy = masakra.Damyk pisze:S-line powinien mieć jeszcze inny zderzak przedni i grill.
Dlatego kupowanie zwykłego A6 nie jest dobrą opcją bo jeszcze zmienić w nim felgi (jak w każdym) mogę ale poszerzyć nadkola już nie.
Nie widziałem jeszcze tej czarnej podsufitki, aż tak wielką robi różnice?
Jaka jest różnica pomiędzy klimatronic plus a normalną klimą ?
Czy w wersji s-line znaczki w progach są podświetlane?
Jakie fotele w A6 uchodzą za najbardziej wygodne (wiadomo, że te z paskiem wysuwanym do podparcia członu lędźwiowego nóg) ale zakładam, że z takim paskiem też jest kilka modeli do wyboru.
ledy w avantach sa tylko w wersjach gdzie auto ma xenony, jesli auto bez xenonow ma ledy z tylu to tylko wtedy, gdy wlasciciel sam zmienil.
co do s-line to inna jest tez nakladka tylnego zderzaka (ta pomiedzy rurami wydechu), ma nieco inny profil i jest lakierowana pod kolor nadwozia.
ale zderzaki s-line sa elementem pakietu s-line exterior, dlatego sa s-line, ktore roznia sie tylko siedzeniami (sportowe z wytloczka s-line) i pozostalymi dodatkami o ktorych inni ci pisali.
i jedna uwaga. nie wiem czy masz juz a6 czy nie ale w swoim profilu masz audi c6 z 2005 roku 1,9 tdi. takiego silnika nigdy nie bylo w c6.
co do s-line to inna jest tez nakladka tylnego zderzaka (ta pomiedzy rurami wydechu), ma nieco inny profil i jest lakierowana pod kolor nadwozia.
ale zderzaki s-line sa elementem pakietu s-line exterior, dlatego sa s-line, ktore roznia sie tylko siedzeniami (sportowe z wytloczka s-line) i pozostalymi dodatkami o ktorych inni ci pisali.
i jedna uwaga. nie wiem czy masz juz a6 czy nie ale w swoim profilu masz audi c6 z 2005 roku 1,9 tdi. takiego silnika nigdy nie bylo w c6.

P0SITIV
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
S-Line to :
Tył
Dyfuzor inny
Na klapie spoiler inny RS
ÂŚrodek
Siedzenia ( z wysuwanym na uda i bardziej kubełkowe od normalnych )
Progi
Kierownica ( trójramienna z nićmi REd ) moja jest drewniana ( Pakiet Dyplomatic + schowki w siedzeniach )
Podsufitka ( czarna - strasznie przytłaczająca ) ja znalazłem S-Line bez tego ( szukałem Auta 7 miesięcy : ) )
Przód
Zderzak bez tych WÂĄSÓW srebrnych i troszkę inny kształt
Znak S-Line na atrapie Chłodnicy
Inne
Zawieszenie obniżone o 30 mm
Wzmocnione ( inne wahacze )
Może o czymś zapomniałem
S-Line to :
Tył
Dyfuzor inny
Na klapie spoiler inny RS
ÂŚrodek
Siedzenia ( z wysuwanym na uda i bardziej kubełkowe od normalnych )
Progi
Kierownica ( trójramienna z nićmi REd ) moja jest drewniana ( Pakiet Dyplomatic + schowki w siedzeniach )
Podsufitka ( czarna - strasznie przytłaczająca ) ja znalazłem S-Line bez tego ( szukałem Auta 7 miesięcy : ) )
Przód
Zderzak bez tych WÂĄSÓW srebrnych i troszkę inny kształt
Znak S-Line na atrapie Chłodnicy
Inne
Zawieszenie obniżone o 30 mm
Wzmocnione ( inne wahacze )
Może o czymś zapomniałem

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
hm... nie wiem sam. Miałem to coś wysuwane pod uda, ale zmieniłem siedzonka na takie bez wysuwania
I jakoś mi nie żal, bo wcale to zbyt wygodne nie było.
Pomijam fakt że jestem raczej kurduplem z krótkimi nogami i może to przez to...

Pomijam fakt że jestem raczej kurduplem z krótkimi nogami i może to przez to...

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7: