Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

przedni zderzak lekko wisi

Nadwozie
ODPOWIEDZ
saczek25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

przedni zderzak lekko wisi

Post autor: saczek25 » 27 sty 2016, 00:15

Obrazek

witam,

mam problem ze zderzakiem, mianowicie jest lekko obwisniety i sa widoczne szpary pod maska, jak kupilem samochod to juz tak bylo wiec moze byla jakas kolizja czy cos.

sciagalem ostatnio zderzak i wyglada mi na to, ze glownie zaczepia sie go na blotnikach na tych slizgach, blotniki sa rowne z maska, zadnych powiekszonych szpar, wydaje sie ok.

pytanie mam, czy to sie jakos reguluje, ustawia, czy tam po prostu sie cos pogielo w przypadku kolizji?

pozdrawiam.

mxzibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mxzibi » 27 sty 2016, 22:20

Nie koniecznie musiała być kolizja bo może było coś wymieniane - chłodnica wody czy klimy .
Zderzak ma kilka regulacji ustawień .
Na ślizgach to właściwie nic nie regulujesz tylko dokręcasz - te z boku na błotnikach.
Na belce pod zderzakiem znajdują się plastikowe uchwyty ( 2 szt ) które wchodzą w zderzak i tam jest na nich regulacja .
Zderzak od góry jest przykręcony 3 śrubami i 2 z nich po bokach są do regulacji wysokości zderzaka i może to właśnie te śruby byś musiał podregulować ,żeby szpary przy masce się zmniejszyły.
miała palic 10l w miescie !!!!!!!

saczek25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: saczek25 » 27 sty 2016, 22:42

dziekuje Ci za zainteresownie,

ostatnio zmienialem atrape na siatke i zakladajac zderzak zauwazylem, ze czesc atrapy opiera sie na zderzaku - belce, wiec to mi wyglada jakby sama belka tez byla obnizona, chociaz nic tam nie widac zeby bylo pogniecione czy krzywe.
no ale nic, przy nastepnej dogodnej okazji zdemontuje go i posprawdzam,

mxzibi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mxzibi » 27 sty 2016, 23:21

Takie zaczepy powinny być na belce.
Te zaczepy pierwsze lecą przy uderzeniu.

Obrazek
miała palic 10l w miescie !!!!!!!

saczek25
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: saczek25 » 31 sty 2016, 21:03

no bylo tam cos takiego ale pamietam, ze jak zakladalem zderzak w te slizgi w blotnikach to juz go nie moglem ruszyc ani w gore ani w dol, sztywny skubaniec. sprawdze wszystko jeszcze raz

[ Dodano: 2016-01-31, 20:03 ]
no i rozebralem to jeszcze raz i faktycznie bylo tak jak kolega mowil, te czarne zaczepy na belce sa regulowane, u mnie byly na dole, podnioslem je i zderzak juz wyglada ok. troche sie z kolei nierowno poskladalo przy blotnikach w tych slizgach takze cos jakby bylo moze po jakiejs obcierce lub czyms wiekszym ale ogolnie jest cacy.

dziekuje za pomoc, pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja