Podswietlenie dolne LED lusterka nie swieci
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Podswietlenie dolne LED lusterka nie swieci
Witam koledzy.Mam problem z podswietleniem dolnym lusterka prawego tzn. nie swieca diody led.Czy mozna te ledy kupic nowe i wymienic?Moze mi ktos doradzic i ile takie cudo kosztuje?Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Podswietlenie dolne LED lusterka nie swieci
Witam czy ktoś miał ten problem Podswietlenie dolne LED lusterka nie swieci
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Re: Podswietlenie dolne LED lusterka nie swieci
Piszesz o awarii tego oświetlenia w jednym lusterku ? W tym drugim jest sprawne ?
Aby dowiedzieć się, czy w tych lampkach elementy led są sprawne, wystarczy wywołać (np. VCDS) funkcję test w każdym ze sterowników drzwi przednich. Oczywiście ostatecznym testem jest sprawdzenie lampki, dostarczając jej "pozaukładowe" odpowiednie napięcie, czyli demontaż wkładu lustra, demontaż kosza napędu ustawiania lusterka, dostęp do przewodów, odpięcie wtyczki tego obwodu, być może demontaż (wyjęcie tej lampki), podpięcie napięcia (odpowiedniego napięcia).
Aby dowiedzieć się, czy w tych lampkach elementy led są sprawne, wystarczy wywołać (np. VCDS) funkcję test w każdym ze sterowników drzwi przednich. Oczywiście ostatecznym testem jest sprawdzenie lampki, dostarczając jej "pozaukładowe" odpowiednie napięcie, czyli demontaż wkładu lustra, demontaż kosza napędu ustawiania lusterka, dostęp do przewodów, odpięcie wtyczki tego obwodu, być może demontaż (wyjęcie tej lampki), podpięcie napięcia (odpowiedniego napięcia).