[ A6 C6] Podnosniki klapy bagaznika
[ A6 C6] Podnosniki klapy bagaznika
Koledzy mam takie pytanie.
Dziś dokonalem wymiany kompletnych zawiasów+ sprezynki+ silowniki do klapy bagaznika- dzieki temu bagaznik sam mi sie otwiera do gory po naduszeniu srodkowego przycisku na pilocie. Ale moj problem polega na tym ze na klapie bagaznika mam antene do cb radia i jak jest chlodniej i bagaznik nie byl otwierany to mimo ze chce otworzyc bagaznik to silowniki nie maja tyle sily. Nie wiem czy sa juz zuzyte czy poprostu nie daja rady podniesc pokrywy z antenka. Moje pytanie jest takie skad lub gdzie moge wziac informacje jak mocne sa te silowniki by kupic podobne wymiarami ale mocniejsze.
dla zianteresownych moge dac filmik z youtuba jak bagaznik sie otwiera i moge dac zdjecia czym sie roznia zawiasy standardowe od tych co podnosza same klape!
Dziś dokonalem wymiany kompletnych zawiasów+ sprezynki+ silowniki do klapy bagaznika- dzieki temu bagaznik sam mi sie otwiera do gory po naduszeniu srodkowego przycisku na pilocie. Ale moj problem polega na tym ze na klapie bagaznika mam antene do cb radia i jak jest chlodniej i bagaznik nie byl otwierany to mimo ze chce otworzyc bagaznik to silowniki nie maja tyle sily. Nie wiem czy sa juz zuzyte czy poprostu nie daja rady podniesc pokrywy z antenka. Moje pytanie jest takie skad lub gdzie moge wziac informacje jak mocne sa te silowniki by kupic podobne wymiarami ale mocniejsze.
dla zianteresownych moge dac filmik z youtuba jak bagaznik sie otwiera i moge dac zdjecia czym sie roznia zawiasy standardowe od tych co podnosza same klape!
i jest jeszcze dla mnie jedna niezorzumiala rzecz. Przed chwila znalazlem dokaldne oznaczenia i te stare teleskopy maja niby 730 N a te nowe 670 N i o dziwo te starsze 730N sa slabsze o tych 730N ale dlaczego?
[ Dodano: 2011-03-17, 17:23 ]
Kupilem na allegro caly komplet.
LINK gdzie kupilem : http://allegro.onet.pl/zawias-klapy-tyl ... 66937.html
To zdjecia z bliska:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
I na samym koncu zalączam filmik jak juz po zamontowaniu nowych zawiasikow:-)
[youtube] [/youtube]
[ Dodano: 2011-03-17, 17:23 ]
Kupilem na allegro caly komplet.
LINK gdzie kupilem : http://allegro.onet.pl/zawias-klapy-tyl ... 66937.html
To zdjecia z bliska:
I na samym koncu zalączam filmik jak juz po zamontowaniu nowych zawiasikow:-)
[youtube] [/youtube]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
pan42
Od zawsze były i nadal są siłowniki, w tym przypadku siłowniki gazowe. Jeżeli ktoś ma problem z nazewnictwem może zajrzeć do Etki
fenomenalny
Szkoda, że założyłeś nowy temat, mogłeś pociągnąć ten:
https://a6klub.pl/-a6-c6-wzmocnienie-teleskopow-bagaznika-a6c6-sedan-vt32576.htm?highlight=si%B3owniki
Od zawsze były i nadal są siłowniki, w tym przypadku siłowniki gazowe. Jeżeli ktoś ma problem z nazewnictwem może zajrzeć do Etki

fenomenalny
Szkoda, że założyłeś nowy temat, mogłeś pociągnąć ten:
https://a6klub.pl/-a6-c6-wzmocnienie-teleskopow-bagaznika-a6c6-sedan-vt32576.htm?highlight=si%B3owniki
MaTyS, Niezgodze sie z toba!! Po testach w garazu doszedlem do tego co za co odpowiada!
Te sprezynki odpowiadaja za to ze klapa bagaznika odskoczy w momencie zwoleninia zamka, za reszte odpowiada silownik!!! Przetestowalem wszytko na silownikach podmieniajac je itd. W momencie gdy klapa jest zamknieta sprezynka sie naciaga chcac otworzyc klape. Czytajac na niektorych innych forach dowiedzialem sie ze pierwsze ze sprezynek byly kiepskiej jakosci i duzo reklamacji bylo na nie bo sie wyrabialy po roku czasu!
tak czy siak bajer fajny bo np przed chwilka przyjaciel BEXA kupil zestaw zawiasow ze sprezynkami za 100zl. Ja kupilem zawiasy w swoim kolorze wiec jest super!!
Te sprezynki odpowiadaja za to ze klapa bagaznika odskoczy w momencie zwoleninia zamka, za reszte odpowiada silownik!!! Przetestowalem wszytko na silownikach podmieniajac je itd. W momencie gdy klapa jest zamknieta sprezynka sie naciaga chcac otworzyc klape. Czytajac na niektorych innych forach dowiedzialem sie ze pierwsze ze sprezynek byly kiepskiej jakosci i duzo reklamacji bylo na nie bo sie wyrabialy po roku czasu!

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
fenomenalny
To było do pan42 i chodziło tylko o nazewnictwo
To było do pan42 i chodziło tylko o nazewnictwo

Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 21:26 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.