[ A6 C6] pekające tylne lampy tylnie w A6 C6
[ A6 C6] pekające tylne lampy tylnie w A6 C6
Witam , mam pęknietą tylnią lampe w okolocach białego plastiku, zauważyłem ze tównież inne a6 mają te lampy często popękane, czy istnieje jakiś sposób żeby te lampy nie pękały jak kupie nową . Ewentualnie może znacie ten problem . Nie znalazłem na forum.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam!!!
Mam w podobny sposob zalatwiona lewa tylko pekla tak jakby na laczeniu bialego z czerwonym (idealnie prosto). I wpadłem na to ze przyczyna moga byc duze naprezenia ktore dzialaja na lampe poniewaz lampa jest bardzo ciasno zmontowana tymi gumkami i sruba, do tego cienki material.
Co wy na to??
Mam w podobny sposob zalatwiona lewa tylko pekla tak jakby na laczeniu bialego z czerwonym (idealnie prosto). I wpadłem na to ze przyczyna moga byc duze naprezenia ktore dzialaja na lampe poniewaz lampa jest bardzo ciasno zmontowana tymi gumkami i sruba, do tego cienki material.
Co wy na to??
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7
Ja dziś u siebie dojrzałem dokładnie to samo, jutro zrobię fote to pokaże. Autko mam od miesiąca i wcześniej tego nie widziałem a tu dziś po myciu dwie lampy zapocone i identyczne pęknięcia jak u gepc, Jeśli to pękło teraz to może faktycznie od zmiany temperatury bo wczoraj w dzieĂą było u mnie +15 a w nocy -7 

Niestety, dzisiaj również zauważyłem u siebie pęknięcia białych plastików i to na całej ich długości. <szok> Wcześniej były na lampach mikropęknięcia, no i parowały. Oczywiście lampy nie były uderzone. Teraz, to w grę wchodzi tylko wymiana na nowe. Może wiecie koledzy ile kosztują nowe lampy do sedana z ledami?
ostatnio też widziałem takie uszkodzone obie lampy u kolegi z Sosnowca właśnie w sedanie , ja mam podobny problem z tym że w kombiaku ,pękły mi lampy w klapie tylnej ,obie w tych samych miejscach ,narożne są nienaruszone ,samochód nigdy nie bity i beż żadnej stłuczki , myślę że dzieje się tak przez uderzanie tylną klapą przy zamykaniu , jestem ciekawy czy koledzy w samochodach wyposażonych w automatyczne zamykanie też mają ten problem? czy mam rację
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
4F5945095N Tylne światło Led lewa 23% 495.08 zł 608.95 zł
4F5945096N Tylne światło Led prawa 23% 495.08 zł 608.95 zł
4F5945096N Tylne światło Led prawa 23% 495.08 zł 608.95 zł
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012, 20:15 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7
Witam
U mnie też jest to pęknięcie prawej lampy tak jak u kolegi na zdjęciu
i przez to paruje okropnie lampa. Wcześniej myślałem że ktoś mi przywalił wózkiem koło markietu lub te kolesie co nachalnie próbują wcisnąć nam kierowcom wycieraczki na parkingu lub oryginalne perfumy. Wiec ma może ktoś jakieś dobre upusty w ASO i by podał cenę takiej nowej lampy
U mnie też jest to pęknięcie prawej lampy tak jak u kolegi na zdjęciu

- siemasz007
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Mam to samo
na obydwuch lampach... co polecacie chinczyki led czy oryginaly ? czy jezdzic z tym ? nie rzuca sie w oczy ale jak sie podejdzie na metr to juz widac co myslicie o takich ?
![Obrazek]()

Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 23:11 przez Deniro, łącznie zmieniany 1 raz.