Dzień dobry, przychodzę z problemem zamka w drzwiach. Ostatnio przy pierwszych mrozach auto zaczęło gorzej odpalać, po sprawdzeniu testerem akumulatora okazało się, że jest w dobrej kondycji, ale rozładowany. Więc chcąc go naładować prostownikiem, chciałem aku wyjąć i zanieść do domu. Na moje szczęście, wcześniej chciałem sprawdzić czy otwieranie drzwi kierowcy działa z klucza. No i nie działa...
Otwieranie/zamykanie z pilota działa bez problemu. Po zamknięciu auta, wkładam kluczyk w drzwi, przekręcam lewo, nic. Prawo, nic. Mocniej, słabiej - też nic. Zero reakcji. Pierw trochę popsikałem WD-40, nie pomogło. Wyjąłem wkładke bo myślałem, że może coś tam z tyłu nie łączy, no i generalnie wkładka z kluczem w środku obraca bez problemów tę zębatke z tyłu. No i generalnie nie wiem co dalej. Wygląda jakby dalszy ciąg zamka już w drzwiach nie odblokowywał zamka. W tym roku w lato wymieniałem zamek w drzwiach na nowe, stare się już popsuły i nawet nie otwierały się drzwi z pilota. Co mogę sprawdzić żeby zdiagnozować problem? W jaki sposób jest połączony zamek z tą zębatką w drzwiach za wkładką?
Otwieranie i zamykanie z klucza nie działa
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Otwieranie i zamykanie z klucza nie działa
Spójrz na temat co prawda A6 C5 ale może się przyda elektryka-c5/modul-zamka-drzwi-t60780.html , ewentualnie nadwozie-c6/centralny-zamek-nmie-zawsze ... 81-30.html może tutaj jest ten problem:
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.