Cześć wszystkim,
Mam pewien niewielki problem z prawym spryskiwaczem ksenonów w swoim A6 C6. Czasem po pryśnięciu na reflektor nie domyka się on całkowicie (około do połowy).
Prosiłbym o ewentualne propozycje rozwiązania problemu.
Z góry dzięki za pomoc
Niedomykający się spryskiwacz ksenonów
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Klapka na pewno się nie domyka, czy spryskiwacz też ? Ciężko powiedzieć, nie zwróciłem uwagi. Myślałem, że klapka i spryskiwacz są "sprzęgnięte" na stałe.
Edit.
Postaram się potem złapać ten spryskiwacz "na gorącym uczynku", wtedy wrzucę zdjęcie.
[ Dodano: 2019-03-06, 17:18 ]
Spryskiwacz zatrzymuje się w takim oto położeniu.
![Obrazek]()
Edit.
Postaram się potem złapać ten spryskiwacz "na gorącym uczynku", wtedy wrzucę zdjęcie.
[ Dodano: 2019-03-06, 17:18 ]
Spryskiwacz zatrzymuje się w takim oto położeniu.
-
- Forum Audi A6 / A7
Po dociśnięciu od zblokowanego położenia stawia lekki opór. Spryskanie smarem silikonowym nie pomogło. Wygląda jakby któraś z tych dwóch czarnych prowadnic nie trafiała idealnie w otwór w zderzaku. Czasem jednak sprężynie udaje się "przyciągnąć" całość, jednak jak widać nie zawsze.
Klapka nie była malowana.
Klapka nie była malowana.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Problemu z prądem (słabe aku) nie masz? Czy dzieje się tak podczas jazdy? Ja widziałem u mnie taki objaw, jak miałem aku na ostatnich nogach, ale wtedy zaczyna płakać o wszystko, od świateł, przez hamulce, do ASR, itp. Auto oczywiście bez wspomagania już nie miało siły zagadać.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.