Witam,
Problem widoczny na filmiku:
Dodam, ze drzwi kierowcy po zamknieciu pilotem, albo kluczykiem moge tylko kluczykiem otworzyc. Jak nacisne otwieranie na pilocie wszystkie drzwi sie otwieraja tylko nie kierowcy. Jak widac, na filmiku po pociagnieciu za klamke rozpoznaje jakby otwieranie, bo zalaczaja sie kierunkowskazy i zapala oswietlenie wewnatrz, tylko nie chca sie odryglowac.
Dodam ze mam keyless i nawet kilkukrotne naciskanie otwieranie na pilocie nic nie daje, jak i pukanie od wewnatrz w okolicach zamka.
Czy to znak, ze nalezy wymienic zamek?
Nie otwieraja sie drzwi kierowcy A6 C6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: Nie otwieraja sie drzwi kierowcy A6 C6
Cześć,
Wiem, że minęło już sporo czasu, ale mam pytanie czy rozwiązałeś problem? Jeśli tak , mógłbyś się podzielić naprawą? Mam dokładnie ten sam problem.
Wiem, że minęło już sporo czasu, ale mam pytanie czy rozwiązałeś problem? Jeśli tak , mógłbyś się podzielić naprawą? Mam dokładnie ten sam problem.
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Poszukaj na forum jest dużo tematów odnośnie zamków , to niestety częsta przypadłość w C6.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Robercie... oto oryginalny schemat elektryczny z instrukcją Audi A6 C6. Możesz również skopiować i wkleić podczas tłumacza po Polsku.
Kliknij: images/Audi_A6_C6_schemat_elektryczny_A6Klub_PL.pdf
Ps: Ogólnie masz do sprawdzenia wiązki i łączenie na słupku. Magistrala komunikacyjna idzie pod kierownicę i podpięta jest pod ECU. Połączenia magistrali (komunikację) można diagnozować z poziomu VCDS. Każde drzwi mają niezależny sterownik do którego dochodzi magistrala danych i zasilania. Sterownik niestety ma ochronę komponentu więc komplikuje to dodatkowo sprawę z ewentualną podmianką na próbę.
Kliknij: images/Audi_A6_C6_schemat_elektryczny_A6Klub_PL.pdf
Ps: Ogólnie masz do sprawdzenia wiązki i łączenie na słupku. Magistrala komunikacyjna idzie pod kierownicę i podpięta jest pod ECU. Połączenia magistrali (komunikację) można diagnozować z poziomu VCDS. Każde drzwi mają niezależny sterownik do którego dochodzi magistrala danych i zasilania. Sterownik niestety ma ochronę komponentu więc komplikuje to dodatkowo sprawę z ewentualną podmianką na próbę.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Rozwiązanie jest bardzo proste i drogie, a mianowicie wymiana zamka. Niestety wiem co mówę. Przerabiałem ten temat ze wszystkimi 4 zamkami. O ile tył i strona pasażera to dość prosta robota, to od strony kierowcy jest katastrofalny dramat, bo trzeba praktycznie rozebrać całe drzwiRobert_753 pisze: ↑20 sty 2022, 14:08Cześć,

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2007
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Skrzynia: Tiptronic
Jak masz trochę zdolności manualnych zawsze możesz wyciągnąć zamek i go naprawić. Tam w zamku są małe silniczki elektryczne i trzeba przeczyścić i mocniej dogiąć styki .