[ A6 C6] Montaż solara
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C6] Montaż solara
Witam .Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?Chodzi mi o solar szyberdach.Czy on ładuje aku na słońcu?Co taki solarny szyber daje za plusy wogole??
Re: [ A6 C6] Montaż solara
Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.Domel48 pisze:Witam .Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?Chodzi mi o solar szyberdach.Czy on ładuje aku na słońcu?Co taki solarny szyber daje za plusy wogole??
censored pisze:Teoretycznie. Jeżeli auto stoi w slońcu to zaciąga i tak juz gorące powietrze do wnętrza.Miholaj pisze:Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.
To jest taki jak dla mnie niepotrzebny bajer rodem Audi i nic więcej. W minute schłodze wnętrze włączoną klimatyzacją czy po prostu otwartymi drzwiami![]()
Nie tak bardzo. Ale liczy się precyzja zamontowania i ....koszty, które sa kosmiczne w SPAM do potrzeby. Olej to - cos Ci spartolą i zacznie Ci ciec woda do środka.Domel48 pisze:Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?
Jest to podobny zabieg do montażu klimatyzacji w aucie bez klimatyzacji.
Fabryka to fabryka.
Poz
Nie lubie jak sie ktos wypowiada na temat skoro go niezna!!!! Mialem auta bez solar dachu i wiem co to jest wejsc do takiego auta w sloneczny dzien.
W audi mam solar i bardzo znacznym stopniu obiza temperature wnetrza!!!!
Wiec nie pisz glupot!!! Nie wiesz, nie pisz!!!!
potwierdzam tez mam solar i jest mega :DMiholaj pisze:Użytkownik pisze:Teoretycznie. Jeżeli auto stoi w slońcu to zaciąga i tak juz gorące powietrze do wnętrza.Miholaj pisze:Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.
To jest taki jak dla mnie niepotrzebny bajer rodem Audi i nic więcej. W minute schłodze wnętrze włączoną klimatyzacją czy po prostu otwartymi drzwiami![]()
Nie tak bardzo. Ale liczy się precyzja zamontowania i ....koszty, które sa kosmiczne w SPAM do potrzeby. Olej to - cos Ci spartolą i zacznie Ci ciec woda do środka.Domel48 pisze:Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?
Jest to podobny zabieg do montażu klimatyzacji w aucie bez klimatyzacji.
Fabryka to fabryka.
Poz
Nie lubie jak sie ktos wypowiada na temat skoro go niezna!!!! Mialem auta bez solar dachu i wiem co to jest wejsc do takiego auta w sloneczny dzien.
W audi mam solar i bardzo znacznym stopniu obiza temperature wnetrza!!!!
Wiec nie pisz glupot!!! Nie wiesz, nie pisz!!!!
kazdy po pracy wsiada do auta i masakra a u mnie fajnie schlodzone autko