Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C6] Montaż solara

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Domel48
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dominik
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4K
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.8 FSI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

[ A6 C6] Montaż solara

Post autor: Domel48 » 18 paź 2012, 14:38

Witam .Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?Chodzi mi o solar szyberdach.Czy on ładuje aku na słońcu?Co taki solarny szyber daje za plusy wogole??

Awatar użytkownika
Zagór
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Zagór » 18 paź 2012, 19:44

Przewietrzanie wnętrza w gorący dzień, co w połączeniu z podwójną szybą Siglasol daje przyjemnie chłodniejsze wnętrze auta w słoneczne letnie dni :)

Domel48
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dominik
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4K
Nadwozie: Liftback
Silnik: 2.8 FSI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Domel48 » 18 paź 2012, 19:47

Dzieki za info.To dosyc ffajny bajer by byl.A orienyuje sie Ktos czy duzo roboty z adaptacja tego?Zwykly szyber mam.

Miholaj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ A6 C6] Montaż solara

Post autor: Miholaj » 01 maja 2013, 12:27

Domel48 pisze:Witam .Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?Chodzi mi o solar szyberdach.Czy on ładuje aku na słońcu?Co taki solarny szyber daje za plusy wogole??
Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.

Miholaj
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Miholaj » 22 maja 2013, 20:06

censored pisze:
Miholaj pisze:Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.
Teoretycznie. Jeżeli auto stoi w slońcu to zaciąga i tak juz gorące powietrze do wnętrza.
To jest taki jak dla mnie niepotrzebny bajer rodem Audi i nic więcej. W minute schłodze wnętrze włączoną klimatyzacją czy po prostu otwartymi drzwiami :-)
Domel48 pisze:Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?
Nie tak bardzo. Ale liczy się precyzja zamontowania i ....koszty, które sa kosmiczne w SPAM do potrzeby. Olej to - cos Ci spartolą i zacznie Ci ciec woda do środka.
Jest to podobny zabieg do montażu klimatyzacji w aucie bez klimatyzacji.
Fabryka to fabryka.

Poz

Nie lubie jak sie ktos wypowiada na temat skoro go niezna!!!! Mialem auta bez solar dachu i wiem co to jest wejsc do takiego auta w sloneczny dzien.
W audi mam solar i bardzo znacznym stopniu obiza temperature wnetrza!!!!
Wiec nie pisz glupot!!! Nie wiesz, nie pisz!!!!

adamwwo

Post autor: adamwwo » 30 cze 2013, 11:14

Miholaj pisze:
Użytkownik pisze:
Miholaj pisze:Nie laduje "aku", dzieki solar-owi masz tylko wlaczony nawiew, co w znacznym stopniu obniza temperature w srodku auta, w sloneczne dni.
Teoretycznie. Jeżeli auto stoi w slońcu to zaciąga i tak juz gorące powietrze do wnętrza.
To jest taki jak dla mnie niepotrzebny bajer rodem Audi i nic więcej. W minute schłodze wnętrze włączoną klimatyzacją czy po prostu otwartymi drzwiami :-)
Domel48 pisze:Chcialem zapytac Koledzy czy duzo z tym roboty?
Nie tak bardzo. Ale liczy się precyzja zamontowania i ....koszty, które sa kosmiczne w SPAM do potrzeby. Olej to - cos Ci spartolą i zacznie Ci ciec woda do środka.
Jest to podobny zabieg do montażu klimatyzacji w aucie bez klimatyzacji.
Fabryka to fabryka.

Poz

Nie lubie jak sie ktos wypowiada na temat skoro go niezna!!!! Mialem auta bez solar dachu i wiem co to jest wejsc do takiego auta w sloneczny dzien.
W audi mam solar i bardzo znacznym stopniu obiza temperature wnetrza!!!!
Wiec nie pisz glupot!!! Nie wiesz, nie pisz!!!!
potwierdzam tez mam solar i jest mega :D
kazdy po pracy wsiada do auta i masakra a u mnie fajnie schlodzone autko ;d Takze polecam :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl