[A6 C6] Lakier i muchy!!!
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C6] Lakier i muchy!!!
Byłem przez tydzień w ÂŁebie, auto stało na podwórku, muchy na niego srały, a ja opalałem cielsko. Po powrocie dokładnie umyłem i okazało się, że wszędzie tam gdzie nabździły - maska, dach i boki pozostały kropki - nie brud, ale kratery w lakierze. Próbowałem to spolerować używając Tempo, ale nic to nie daje. Mam lakier czarny phantom - co dalej???
- fanatyk_aut
- Forum Audi A6 / A7
To sa Polskie muchycensored pisze:sa pasty koloryzujące uzupełniające ubytki w lakierze. Mikro ubytki.
BTW - Musza qupa zostawiła wżery w lakierze ? Co to za muchy / CC ? :mrgreen:

a jak nie bedzie dawało rady to udaj sie do jakiegos lakiernika to on Ci napewno pomoże ! :mrgreen: :mrgreen:
POZDROWIENIA ZE ÂŚWIETEGO MIASTA!!!
POZDROWIENIA ZE ŚWIETEGO MIASTA
!!

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Skrzynia: Manual
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Skrzynia: S-tronic
To były prawdziwe kupy much. Po ich zmyciu zauważyłem, że zostały małe kropki, a po dokładnym podglądzie są to zagłebienia w lakierze. Polerka owszem pomoże, ale muchy zostaną, więc przy następnych kupach i polerkach szybko zabraknie lakieru. Najciekawsze jest to, że po ptasich kupach - gołębie nie zostało żadnego śladu, a muchy załatwiły mi lakier.
Napewno ptasie odchody mogly narobic takich szkod.Auto stalo na sloncu mniemam?Jesli to czarny kolor to nagrzewa sie do wysokiej temperatury i zwyczajnie mieknie,a jesli mieknie to jest bardziej podatny na dzialanie takiego syfu jak ptasia qupa.Ot caly ambaras.Polerka powinna pomoc i pozniej unikac w miare mozliwosci takich sytuacji bo to tortura dla lakieru.
-
- Forum Audi A6 / A7