[A6 C6] kilka pytań dotyczących liftingu
[A6 C6] kilka pytań dotyczących liftingu
Witam, mam kilka pytań... Jestem zainteresowany modelem c6. Kiedy ten model przechodził lifting? i czy w ogóle przechodził. Raz słyszałem, że przechodził w 2006r. Chciałbym się dowiedzieć jakie zmiany zaszły.
Kolejne pytanie czy jest to prawda, że jeśli model c6 jest na xenonach to z tyłu jest na diodach? :shock: :shock: a jeżeli na zwykłych lampach to z tyłu nie ma diód?też coś takiego gdzieś słyszałem i chciałbym się po prostu dowiedzieć...
Dzieki za pomoc z góry;)
Kolejne pytanie czy jest to prawda, że jeśli model c6 jest na xenonach to z tyłu jest na diodach? :shock: :shock: a jeżeli na zwykłych lampach to z tyłu nie ma diód?też coś takiego gdzieś słyszałem i chciałbym się po prostu dowiedzieć...
Dzieki za pomoc z góry;)
-
- Forum Audi A6 / A7
Mylisz się, auto nie wyposażone w xenony, nie ma również LED-ów z tyłu. W momencie zamówienie xenonów, samochód był od razu wyposażany w LED. Nie było opcji zamówienia LED-ów bez xenonów, jak i nie ma oryginalnych aut wyposażonych w LED-y, a nie posiadających xenonów.censored pisze:Ad 2 To nie jest zadna zależność. Auto doposażasz indywidualnie. Chcesz oświetlenie ksenon - dopłacasz i masz. Podobnie jest z tylnymi lampami.
Poz
Co do liftingu - to pierwszy, bardzo delikatny miła miejsce w drugiej połowie 2006r. W miejsce silnika BMK (224KM) pojawił się sinik ASB (233KM - taki sam jak w A8). Poza tym przypominający aluminium plastik wokół licznika, stał się bardziej połyskliwy. W modelach z 2006r. usunięte zostały też niedociągnięcia wieku dziecięcego, takie jak trzeszcząca konsola środkowa, zdarzające się w niektórych egzemplarzach z lat produkcji 2004-05.
Poniżej wnętrze auta z lat 2006-08.
a tu dla porównania z 2004-05.
W końcówce roku 2008, A6 przeszło już zaawansowany lifting, zmieniono gamę silników, (pojawiły się diesle 2,0tdi (143KM i wcześniej w A6 niemontowany 170KM) zasilane poprzez CR. Poza tym wzrosła moc silników 2,7tdi (z 179 do 190KM) i 3,0tdi (z 233 do 240KM). Pojawił się też w miejsce 3,2FSI nowy silnik 3,0TFSI. Poza tym zmieniono wygląd zewnętrzny (nowe zderzaki, reflektory, kształt lamp tylnych, nowe wzory felg i kilka innych drobnych detali (m.in. wydech w dieslach mają teraz taki sam kształt jak w benzynach tzn. nie są zagięte do dołu. W kabinie zmieniono nieco wygląd licznika, pojawił się nowy system MMI z HDD i wiele drobniejszych zmian.
Pozdrawiam!
-
- Forum Audi A6 / A7
Seria S-line, to tylko pakiet wyposażenia, a konkretnie dwa pakiety. Jeden nazywa się "S-line exterieur" i zawiera przedni i tylny zderzak o bardziej sportowym wyglądzie, inna grill, listwy progowe S-line i emblematy S-line na aucie. Drugi, droższy pakiet to S-line plus - zawiera m.in sportowe obniżone o 30mm zawieszenie, większe tarcze hamulcowe, 18" aluminiowe felgi, czarną podsufitkę, sportowe fotele z wyciskanym emblematami S-line etc. Zawartość tych pakietów nie ulegał zmianie na przestrzeni lat 2004-2008.
A6 C6 drzwi lift przed i po
Witam mam pytanko czy drzwi przod oraz tyl z rocznika 2010 podejda do rocznika 2004 jedyna zmiana jaka zauwazylem to dolna listwa aczkolwiek da sie ja odkrecic i podmienic
- mambaw
- Forum Audi A6 / A7
Re: A6 C6 drzwi lift przed i po
podejdąlysol4444 pisze:Witam mam pytanko czy drzwi przod oraz tyl z rocznika 2010 podejda do rocznika 2004 jedyna zmiana jaka zauwazylem to dolna listwa aczkolwiek da sie ja odkrecic i podmienic
Re: A6 C6 drzwi lift przed i po
Jeszcze jedno pytanko , a blotniki przednie tez podejdamambaw pisze:podejdąlysol4444 pisze:Witam mam pytanko czy drzwi przod oraz tyl z rocznika 2010 podejda do rocznika 2004 jedyna zmiana jaka zauwazylem to dolna listwa aczkolwiek da sie ja odkrecic i podmienic

Hejka
Podłącze się pod temat
Powoli chce przejść z A4 na A6
Poszukuje A6 po lifcie 2009-2011 2.0 170KM
Mam kilka niejasności które pewnie szybko mi rozwiejecie.
1. Kiedy dokładnie A6 wprowadziło lift
2. Co się zmieniło na zewnątrz samochodu.
3. Co się zmieniło w środku.
4. Czy po lifcie występują z przodu halogeny okrągłe ? Czy tylko prostokątne.
5. Rożnica zewnętrzna między wersją sline a zwykłą
Podłącze się pod temat
Powoli chce przejść z A4 na A6
Poszukuje A6 po lifcie 2009-2011 2.0 170KM
Mam kilka niejasności które pewnie szybko mi rozwiejecie.
1. Kiedy dokładnie A6 wprowadziło lift
2. Co się zmieniło na zewnątrz samochodu.
3. Co się zmieniło w środku.
4. Czy po lifcie występują z przodu halogeny okrągłe ? Czy tylko prostokątne.
5. Rożnica zewnętrzna między wersją sline a zwykłą
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
1. Pierwsze C6 po lifcie zostały wyprodukowane we wrześniu 2008, czyli od roku modelowego 2009. Natomiast ostatnie przedlifty zjeżdżały z taśmy w październiku 2008. Czy taka informacja jest wystarczająco dokładna
.
2. Niektóre zmiany na zewnątrz:
- światła dzienne w postaci ledowego paska w przednich reflektorach,
- mniejsze zaślepki od spryskiwaczy ksenonów,
- prostokątne światła przeciwmgłowe (sline okrągłe),
- kierunkowskaz w lusterku (brak kierunku w nadkolu),
- większe lusterka,
- w silnikach diesla rury wydechowe mają proste końcówki (benzyna miała od początku),
- inne mocowanie przedniej tablicy rejestracyjnej,
- chrom u dołu drzwi.
3. Niektóre zmiany wewnątrz:
- jasny plastik wokół zegarów i MMI (przedtem grafit),
- panel klimatyzacji z nieco innym sterowaniem,
- włącznik ręcznego i bocznych lusterek z dodatkiem chromu
.
- bardziej wypasiony komputer między zegarami.
4. Odpowiedź w punkcie 1.
5. Inny zderzak przód i tył oraz obniżone zawieszenie.
Na pewno jest więcej różnic, ale na chwilę bieżącą tyle sobie przypomniałem
.

- większe lusterka,
- w silnikach diesla rury wydechowe mają proste końcówki (benzyna miała od początku),
- chrom u dołu drzwi.
- włącznik ręcznego i bocznych lusterek z dodatkiem chromu

Na pewno jest więcej różnic, ale na chwilę bieżącą tyle sobie przypomniałem

Idealna odpowiedźmat1324 pisze:1. Pierwsze C6 po lifcie zostały wyprodukowane we wrześniu 2008, czyli od roku modelowego 2009. Natomiast ostatnie przedlifty zjeżdżały z taśmy w październiku 2008. Czy taka informacja jest wystarczająco dokładna.
- większe lusterka,
- chrom u dołu drzwi.
- włącznik ręcznego i bocznych lusterek z dodatkiem chromu.
Na pewno jest więcej różnic, ale na chwilę bieżącą tyle sobie przypomniałem.
Właśnie się zastanawiałem z tymi halogenami okrągłymi o co chodzi ale dzięki tej odpowiedzi już wiem.
To jeszcze dodam pytanko o DPF czy był on montowany seryjnie czy opcja i jak rozpoznac auto z DPF
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na wlepce w bagażniku/książce serwisowej jest kod, który mówi czy auto ma DPFa. Są trzy opcje:
- 0GG » bez DPF,
- 7GN » przygotowanie pod DPF,
- 7GG » z DPF.
[ Dodano: 2017-06-19, 18:59 ]
Dodatkowo często auta bez filtra mają trochę brudny wydech. Jeśli jest filtr, to można przetrzeć chusteczką i będzie nadal czysta. Ewentualnie będzie trochę zakurzona, ale nie powinna być czarna od sadzy.
- 0GG » bez DPF,
- 7GN » przygotowanie pod DPF,
- 7GG » z DPF.
[ Dodano: 2017-06-19, 18:59 ]
Dodatkowo często auta bez filtra mają trochę brudny wydech. Jeśli jest filtr, to można przetrzeć chusteczką i będzie nadal czysta. Ewentualnie będzie trochę zakurzona, ale nie powinna być czarna od sadzy.