Jak wyciągnąć boczne przednie szyby
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak wyciągnąć boczne przednie szyby
Witam, i mam pytanie jak w temacie, jak je wyciągąć poniewaz poprzedni właściciel miał je oklejone folią a ja musiałem ja zerwac i została reszta foli pod dolną uszczelką a i musze je pożądnie domyc ze starego kleju po owych foliach. Pozdrawiam i z góry dzieki
Nowy 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Jak wyciągnąć boczne przednie szyby
Musisz zdjąć tapicerkę a później szybę - tylko że szyba wychodzi razem z ramą.norbi1983kce pisze:Witam, i mam pytanie jak w temacie, jak je wyciągąć poniewaz poprzedni właściciel miał je oklejone folią a ja musiałem ja zerwac i została reszta foli pod dolną uszczelką a i musze je pożądnie domyc ze starego kleju po owych foliach. Pozdrawiam i z góry dzieki
Może uda Ci się jak zdejmiesz tapicerkę, opuścić szybę niżej i ją domyjesz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jest trochę roboty, ale zrób tak jak Ci napisałem - zdejmij tapicerkę / kup sobie perę spinek do tapicerki - bo popękają / pod tapicerką jest taka mata przyklejona na klej - najlepiej ten klej odciąć nożem do płyt G-K i ta mata odejdzie > później na ten sam klej ją przykleisz. Opuścisz szybę i powinieneś się dostać żeby ją wyczyścić. A jak nie pójdzie to dopiero wtedy zdejmować ramę z szybą - śruby są po bokach .norbi1983kce pisze:A czy dużo roboty jest z wyciągnięciem tej szyby razem z ramą?
https://www.youtube.com/results?search_ ... audi+a6+c6+
link u samej góry
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za pomoc, na szczęście obyło się bez wyciągania szyby. Obciąłem nożykiem do tapet maksymalnie przy uszczelkach i jakoś poszło. Ale co się okazało. Tak jak myślałem, folia była na całej szybie, idealnie docięta do łuku szyby chowanej w drzwiach, także musiała być fabrycznie przyciemniona(auto z Niemiec) bo nie sądzę, żeby ktoś ją specjalnie wyjmował zeby tak dokładnie okleic. Resztka i tak zosytała bo nie bylem w stanie dojść żeby całkowicie ją usunąć.
A taki był ładny
A taki był ładny

Nowy