Cześć.
Jakie grubsci fabrycznego lakieru powinny mieć poszczegolne elementy lakierowane karoserii w C6?
Mile widziane dane z pomiarów Waszych aut oraz wyszczegolnione punkty ich dokonania na karoserii.
[Audi A6 C6 Sedan] Grubość lakieru
- progressowy
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C6 Sedan] Grubość lakieru
Było c5 i c6 z motorami 2.4.
Jest O1 1,9tdi
Jest O1 1,9tdi
censored dobrze mowi, grubosc lakieru o niczym nie swiadczy ale moim zdaniem norma to wlasnie ok 100, na moim aucie przecietna to ok 75.
Ale moze byc cale auto bite i jak ktos wymienia element a nie klepie to sprawdzenie grubosc wprowadza w blad.. ale fakt jak jest duzo tylko powyzej ilu 150? to mozemy chyba smialo stwierdzic ze cos sie dzialo (ja np. mialem cos ok 350~ w poprzednim aucie na blotniku
A i jeszcze jedno pan z ubezpieczalni mi mierzył jakims "elektronicznym miernikiem" ciekawe jaka rozbierznosc jest przy testowaniu urządzeniami rożnych producentów ...
Ale moze byc cale auto bite i jak ktos wymienia element a nie klepie to sprawdzenie grubosc wprowadza w blad.. ale fakt jak jest duzo tylko powyzej ilu 150? to mozemy chyba smialo stwierdzic ze cos sie dzialo (ja np. mialem cos ok 350~ w poprzednim aucie na blotniku

A i jeszcze jedno pan z ubezpieczalni mi mierzył jakims "elektronicznym miernikiem" ciekawe jaka rozbierznosc jest przy testowaniu urządzeniami rożnych producentów ...
swego czasu sam o to pytałem a6-all-jaka-grubosc-ori-lakieru-vt13826 ... ht=#146357 ale szłyszałem też ze jest juz szpachla z opiłkami metalu i że zadne mierniki nie pomoga
AUDI RULES
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jak auto robił fachman nie dojdziesz
widziałem ostatnio auto z rozbitym przodem w tym uszkodzony kielich
wszytkie części nowe
przemalowany cała komora silnika
pod grubość pozostałej części
elementy z grubszą warstwą lakieru jakoś tam trawione i malowane pod grubość lakieru ori
fakt trwało to dobre 4 miesiące ale auta nie poznasz że bite
widziałem ostatnio auto z rozbitym przodem w tym uszkodzony kielich
wszytkie części nowe
przemalowany cała komora silnika
pod grubość pozostałej części
elementy z grubszą warstwą lakieru jakoś tam trawione i malowane pod grubość lakieru ori
fakt trwało to dobre 4 miesiące ale auta nie poznasz że bite
-
- Forum Audi A6 / A7