Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Dziwne zjawisko na lusterku

Nadwozie
0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 05 lis 2012, 20:38

KL4K50N, a masz taki przycisk po środku lusterka i zieloną diodę? Zapewniam Cię, że ich działania nie da się przegapić... masz wszystkie samościemniające czy tylko wewnętrzne?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 lis 2012, 21:10

0x4B25A, Wewnętrzne lustro już do mnie leci pocztą <lol> (Ale wydaje mi się, że kiedyś auto miało to lustro, bo szyba była wymieniana z powodu kamienia. I chyba dali zwykłe lustro) Co do luster zew to są takiego ciemno brązowego koloru i wydaje mi się, że się ściemniają... <mysli> A za parę dni mi dojdzie wewnętrzny fotochrom to porównam. Myślałem, że da się to jakoś na "oko" sprawdzić czy to fotochrom

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Adxs » 05 lis 2012, 21:15

Kolego Kl4k5on - ciemnobrązowy to właśnie miałem kolor jak mi sie ten fotochrom wylał między warstwami szkiełka lusterka :/ Foto dałem w pierwszym poście - to porównaj.
kontakt administratora:
Polecam!

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 05 lis 2012, 22:07

Adxs pisze:ciemnobrązowy to właśnie miałem kolor jak mi sie ten fotochrom wylał
No właśnie... one mają być 'niebieskawe' w nocy jak ktoś jedzie za Tobą... za dnia są normalne... białe <okok>

KL4K50N pisze:Myślałem, że da się to jakoś na "oko" sprawdzić czy to fotochrom
Jeśli ma czujnik, to ma takie oczko (ala dioda) i włącznik... do tego dioda sygnalizująca status...

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 lis 2012, 17:12

Adxs pisze:ciemnobrązowy to właśnie miałem kolor jak mi sie ten fotochrom wylał między warstwami szkiełka lusterka
Ale to niemożliwe by dwa się na raz wylały... I poza tym moj kumpel w leonie ma wylane w środku lusterko i widać, że wylało... U mnie jest idealne szkło <mysli>

michalchelm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michalchelm » 30 gru 2012, 23:55

Witam
miałem takie lusterka w A4 B7 mam teraz w A6 C6 a moja dziewczyna ma w golfie V jest to moim zdaniem jeden z lepszych gadżetów i zastępowanie go zwykłym lustrem "bo taniej" to profanacja. Więc w obu modelach audi lustra zewnętrzne podczas nieaktywnego efektu mają zieloną obwódkę której nie da się nie zauważyć podczas aktywacji ciecz z ramki wylewa się nie całe lustro a jego wcześniejsze miejsce staje się jasne, w golfie jest inaczej ponieważ lustro z tą opcją ma gumową obwódkę więc po prostu zielona ciecz jest pod nią ukryta . Efekt można sprawdzić bardzo łatwo wystarczy zaświecić latarką w czujnik który znajduje się w lusterku można się przy tym pobawić wł i wył lusterko pełny efekt widoczny jest po kilku sekundach, oczywiście sprawdzajcie to gdy czujnik zmierzchu aktywuje światła mijania bo jest to równoznaczne z uruchomieniem systemu antyoślepieniowego w lusterkach. W przypadku problemów z działaniem w pierwszej kolejności sprawdźcie luty w lusterkach bo np ja miałem problem którego przyczyną był właśnie zimny lut więc naprawa okazała się bardzo prosta :)

agroir
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: agroir » 03 sty 2013, 13:55

Jestem nowy na forum. Mam pytanie dotyczące lusterek fotochromatycznych. Mianowicie w moim samochodzie takowe się znajdują Audi A6C6. Niestety ostatnio, przestały się zaciemniać, a w zamian zielona dioda przy lusterku wraz z włącznikiem od zaciemniania mrugają. Jak samochód w mrozie odpalony to cały czas mruga , w trakcie ogrzewania kabiny mrugać przestaje i dioda pali się cały czas do momentu jak w czujnik swiatła na lusterku nie padnie świało z samochodu jadącego z tyłu , wtedy dioda z włącznikiem znowu mryga. Podłączyłem VAG i żadnego błędu z lusterkami.
Ten problem jest bardzo męczący w czasie wieczornej jazdy.
Proszę o poradę. <mysli>

[ Dodano: 2013-01-03, 17:16 ]
Nikt nie zna odpowiedzi na problem? :(

[ Dodano: 2013-01-04, 12:24 ]
Czyli rozumiem że to temat TABU
agroir

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja