demontaż tylnej lotki a6 c6 avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2010
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
demontaż tylnej lotki a6 c6 avant
Cześć, podpowiedzcie jak zdjąć lotkę tylną w avancie nad 3cim światłem stop ? jest klejona? czy przykręcana? od której strony zacząć?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
oryginalnie nie ma żadnej masy uszczelniającej bądź kleju (nie raz odklejałem). tylko taśma dwustronna i nożem do tapet idzie bardzo sprawnie. jedna uwaga - uważać przy podcinaniu i odciąganiu od daszku, bo zbyt silne napięcie może spowodować pęknięcie lotki (znajomemu tak pękłą, bo chciał "za szybko")pawcio81 pisze:Ja tam bym się bał nożem do tapet dłubać, lotka, jeśli jest oryginalnie klejona to jest na dwa paski taśmy a dookoła jest przymocowana i uszczelniona masą uszczelniającą. Takie wycinanie jest najlepiej zrobić cieniutką żyłką w dwoma uchwytami, tak, jak to się robi przy wycinaniu szyb.
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Zasugerowałem się Etką, w której przy spoilerze klapy jest wskazana jednoskładnikowa masa klejąca, też rozważałem zakup lotki i montaż, ale faktycznie jak się przyglądam zdjęciom używanych, to jest tylko taśma.yarowsc pisze:oryginalnie nie ma żadnej masy uszczelniającej bądź kleju (nie raz odklejałem). tylko taśma dwustronna i nożem do tapet idzie bardzo sprawnie. jedna uwaga - uważać przy podcinaniu i odciąganiu od daszku, bo zbyt silne napięcie może spowodować pęknięcie lotki (znajomemu tak pękłą, bo chciał "za szybko")pawcio81 pisze:Ja tam bym się bał nożem do tapet dłubać, lotka, jeśli jest oryginalnie klejona to jest na dwa paski taśmy a dookoła jest przymocowana i uszczelniona masą uszczelniającą. Takie wycinanie jest najlepiej zrobić cieniutką żyłką w dwoma uchwytami, tak, jak to się robi przy wycinaniu szyb.