Witam!
Mam pytanie szczegolnie do tych kolegow ktorzy zmieniali przedni zderzak w A6 4F0
Jak wyjac ze zderzaka spryskiwacz tak aby go nie uszkodzic?
Ja wlasnie jeden uszkodzilem podczas proby zdjecia dekielka lakierowanego z bolczykow przy dyszach! Jeden chaczyk sie urwal a nowy spryskiwacz to koszt w ASO 360zl!
Teraz zostal mi drugi do wyjecia i moze jest jakis lepszy sposob aby go nie uszkodzic?
[A6 C6] Demontaz spryskiwaczy xenonow
[A6 C6] Demontaz spryskiwaczy xenonow
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 00:35 przez vipsan, łącznie zmieniany 1 raz.
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
3.0 TDI QUATTRO
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Spryskiwacze wyjmujesz po zdjęciu zderzaka.
Przed ich demontażem zdejmujesz nakładki lakierowane: po wyciągnięciu sprysku do przodu, lub po prostu po uruchomieniu spryskiwaczy łapiesz mocno za główkę i delikatnie podważając z boków przechylasz nakładkę w dół albo w górę ... nie pamiętam - trzeba zerknąć w którą stronę pozwalają na to wyprofilowane pod kątem bolce...
Jak są ściągnięte nakładki - po prostu wykręcasz po 2 śruby od tyłu i wyjmujesz sprysk...
Przed ich demontażem zdejmujesz nakładki lakierowane: po wyciągnięciu sprysku do przodu, lub po prostu po uruchomieniu spryskiwaczy łapiesz mocno za główkę i delikatnie podważając z boków przechylasz nakładkę w dół albo w górę ... nie pamiętam - trzeba zerknąć w którą stronę pozwalają na to wyprofilowane pod kątem bolce...

Jak są ściągnięte nakładki - po prostu wykręcasz po 2 śruby od tyłu i wyjmujesz sprysk...
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Czyli dokladnie tak jak to robilem ale niestety nie wyszlo mi to za dobrze :evil: Przy probie zdjecia dekielka z bolczykow pekl jeden bolczyk mimo iz wczesniej sprykalem to oliwka aby lepiej zeszlo
TMR gdzies pisales ze kupiles te spryski za 150zl. Jak masz namiar na tak dobra cene to daj znac :lol:

TMR gdzies pisales ze kupiles te spryski za 150zl. Jak masz namiar na tak dobra cene to daj znac :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
3.0 TDI QUATTRO