Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6 Sedan] Bagażnik na dach

Nadwozie
ODPOWIEDZ
3hu

[A6 C6 Sedan] Bagażnik na dach

Post autor: 3hu » 09 lut 2010, 12:32

Witam!

Wybieram sie wkrótce na zimowe szaleństwo w Alpy. Po przymiarkach już wiem, ze nie zmieszcze sprzętu w bagażniku. Zastanawiam się nad tzw. trumna na dach lub mocowaniem na narty/deske.

Jak wiadomo w avancie nie stanowi to problemu, bo typ taki ma specjalne mocowania - najczesciej relingi.
Wiadomo, ze w modelu sedan nie ma otworow na mocowania, ani relingow :)

Czy ktos ma jakies doswiadczenia w mocowaniu uchwytow tzw. pod drzwi.
Obawiam sie, ze moze to byc malo bezpieczne dla samochodu. Ze wzgledu na mozliwosc uszkodzenia lakieru lub inne mechaniczne uszkodzenie czesci laczenia dachu i drzwi.

Jezeli ktos przechodzil przez podobny temat lub ma sprawdzone dobre rozwiazania - czekam na posta :) albo tez zbadal temat doglebnie i odradza pchanie sie w tym kierunku

Czekam na Wasze opinie.

qwq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: qwq » 09 lut 2010, 14:11

Cześć,
mam bagażnik dachowy u siebie, belki poprzeczne (chyba oryginalne audi) i uchwyt na nary Fapa. Nie zauważyłem żadnych uszkodzeń lakieru przy mocowaniu nad drzwiami, moje belki posiadają takie gumki, myślę, że wszystkie coś takiego posiadają w celu zabezpieczenia lakieru- gumki opierają się na dachu przed tymi rynienkami. Jedyny mankament to jak jeżdżę bez nart to od około 80-90 km/h bagażnik gwiżdże :mrgreen: .

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 24 sty 2012, 10:00

A czy nie slychac szumu przez uszczelki? Z jaka predkoscia mozna jechac z takim boksem?

Betoniarka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Betoniarka » 24 sty 2012, 16:52

Co do prędkości z boksem, to w sklepie mówiono mi, że nie należy się przejmować tym, że zbyt duża prędkość może spowodować jakieś uszkodzenie czy "urwanie boksu" <lol> . W takim razie myślę, że maksymalna prędkość z takim bagażnikiem jest duża. Zależy to też od rodzaju, firmy boksu. Ale chyba nie jeździ się z boksem z dużymi prędkościami, bo ten szum jest bardzo niekomfortowy, a jak się jedzie np. 1000km to już można zwariować. Mam bardzo podobny do tego w poście powyżej napisanym przez kolegę censored

mat33usz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mat33usz » 24 sty 2012, 18:23

Moje doswiadczenia z boxem sa takie ze 1500 km do Chorwacji bez problemu a takze przy predkosci 180km/h nic sie nie dzieje(box thule pacific 600 wiec nie za bardzo aero:). Thule dynamic to najlepszy box pod wzgledem aerodynamiki tyle ze nie zapakujesz do niego wszystkiego warstwami tylko trzeba na plasko. Najlepszy kompromis to thule excellence tylko 4000 zl za box to troche przesada

dario74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dario74 » 20 mar 2016, 16:38

Czy ktoś może wie czy belki od A6 C6 będą pasowały do A6 C5 ?

QORDIAN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: QORDIAN » 02 kwie 2016, 09:54

Właśnie jestem na kupnie boxa- zastanawiam sie czy kupic starszy model thule np. polar 500 czy w tej cenie inter pack. A może jakiś inny-cena do 800 max.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja