Cześć, szukałem, ale nie znalazłem (może źle szukam). Ma ktoś jakieś doświadczenia z montażem i użytkowanie bagażnika dachowego w SEDANIE ? Chodzi o montaż bagażnika rowerowego/boxa.
Coś ktoś poleca/odradza ? Proszę o opinię.
Bagażnik dachowy SEDAN
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Miałem oryginał bagażnik Audi w avancie a teraz mam również oryginał w sedanie. Chodzi oczywiście o same belki poprzeczne do których dopiero przyczepiasz uchwyty rowerowe. W obu przypadkach stosuję te same uchwyty rowerowe LOGO kupione w salonie VW. Montaż jest prosty, ale w kombiku było lepiej. W sedanie łapki trzymające są przyciśnięte górną uszczelką drzwi co trochę zakłóca przyleganie tej uszczelki i na dłuższą metę mogłoby ją trochę odkształcić. Jednak nikt nie jeździ miesiącami z założonymi belkami. Uchwyty rowerowe są solidne i nie ma z nimi problemu. Jednak nie należy szarżować z rowerami na dachu. Ma to ten plus, że nie utrudnia dostępu do bagażnika jak uchwyty na hak, nie przysłania tablicy i świateł, nie poszerza samochodu. Uważać tylko trzeba na nisko przewieszone np. linie telefoniczne przy wjazdach do posesji, no i nie wjeżdżać tak do garażu
. Nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć.
Kolega ma chyba jeszcze na sprzedaż takie same belki od sedana, po sprzedaży jego Audi. Jakby co to PW.

Kolega ma chyba jeszcze na sprzedaż takie same belki od sedana, po sprzedaży jego Audi. Jakby co to PW.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h