Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Bagażnik dachowy SEDAN

Nadwozie
ODPOWIEDZ
sosijapa3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Bagażnik dachowy SEDAN

Post autor: sosijapa3 » 21 cze 2019, 12:52

Cześć, szukałem, ale nie znalazłem (może źle szukam). Ma ktoś jakieś doświadczenia z montażem i użytkowanie bagażnika dachowego w SEDANIE ? Chodzi o montaż bagażnika rowerowego/boxa.
Coś ktoś poleca/odradza ? Proszę o opinię.

leon11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Leszek
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: leon11 » 22 cze 2019, 15:16

Miałem oryginał bagażnik Audi w avancie a teraz mam również oryginał w sedanie. Chodzi oczywiście o same belki poprzeczne do których dopiero przyczepiasz uchwyty rowerowe. W obu przypadkach stosuję te same uchwyty rowerowe LOGO kupione w salonie VW. Montaż jest prosty, ale w kombiku było lepiej. W sedanie łapki trzymające są przyciśnięte górną uszczelką drzwi co trochę zakłóca przyleganie tej uszczelki i na dłuższą metę mogłoby ją trochę odkształcić. Jednak nikt nie jeździ miesiącami z założonymi belkami. Uchwyty rowerowe są solidne i nie ma z nimi problemu. Jednak nie należy szarżować z rowerami na dachu. Ma to ten plus, że nie utrudnia dostępu do bagażnika jak uchwyty na hak, nie przysłania tablicy i świateł, nie poszerza samochodu. Uważać tylko trzeba na nisko przewieszone np. linie telefoniczne przy wjazdach do posesji, no i nie wjeżdżać tak do garażu :). Nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć.
Kolega ma chyba jeszcze na sprzedaż takie same belki od sedana, po sprzedaży jego Audi. Jakby co to PW.
VCP+K
Poprzednie Audi: A2 1.4 MPI 75 KM, A4 B7 2.0 TDI 140 KM, A6 C5 Avant 1.9 TDI 130 KM, A6 C6 Avant 2.0 TDI 180 KM S-line, A6 C6 Avant 3.0 TDI 233 KM Quattro tiptronic, A6 C6 Sedan 3.0 TDI 239 KM Quattro tiptronic
Obecnie: LEXUS ES 300h i LEXUS NX 300h

sosijapa3
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sosijapa3 » 03 lip 2019, 14:13

ok, dzięki za informację.
W tym roku zdecydowałem się na wypożyczenie boxa razem z dedykowanym do modelu bagażnikiem. Zobaczę jak to się będzie spisywało i może na przyszły sezon coś zakupię.
dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl