A6 C6 Polift - reflektory przednie
A6 C6 Polift - reflektory przednie
Witam szanowne grono forumowiczów.
Na wstępie chciałbym się przywitać i podziękować za wiele pomocnych informacji, które tu znalazłem przed rejestracją.
Do tej pory bujałem się A6 C6 przedliftem 3.2 FSI Q. Obecnie zmieniłem na C6 polift 3.0 TFSI. Ten model nie jest mi obcy, jednak mam problem ze zrozumieniem (w instrukcji nie znalazłem) jak działają reflektory poliftowe.
Dodany jest tam pasek led ale poza soczewką mam "normalne" żarowki jak światła dzienne w przedlifcie. Po co one są i kiedy działają?
Dodatkowo mam prostokątne halogeny (wcześniej miałem okrągłe), które nie świecą całą swoją powierzchnią. Czy jest to doświetlanie zakrętów? Kiedy działa i jak to sprawdzić?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdawiam.
Na wstępie chciałbym się przywitać i podziękować za wiele pomocnych informacji, które tu znalazłem przed rejestracją.
Do tej pory bujałem się A6 C6 przedliftem 3.2 FSI Q. Obecnie zmieniłem na C6 polift 3.0 TFSI. Ten model nie jest mi obcy, jednak mam problem ze zrozumieniem (w instrukcji nie znalazłem) jak działają reflektory poliftowe.
Dodany jest tam pasek led ale poza soczewką mam "normalne" żarowki jak światła dzienne w przedlifcie. Po co one są i kiedy działają?
Dodatkowo mam prostokątne halogeny (wcześniej miałem okrągłe), które nie świecą całą swoją powierzchnią. Czy jest to doświetlanie zakrętów? Kiedy działa i jak to sprawdzić?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdawiam.
kolego to nie są żarówki jak do dziennychAdams_A6 pisze:mam "normalne" żarowki jak światła dzienne w przedlifcie. Po co one są i kiedy działają?

są to halogeny które możesz włączyć na desceAdams_A6 pisze:Dodatkowo mam prostokątne halogeny (wcześniej miałem okrągłe), które nie świecą całą swoją powierzchnią. Czy jest to doświetlanie zakrętów? Kiedy działa i jak to sprawdzić?

Ostatnio zmieniony 01 lip 2015, 23:26 przez daniel1997, łącznie zmieniany 1 raz.
Długie mam z bixenona, po zapaleniu długich zaznaczone żarówki nie świecą. Zastanawiam się jaką mają funkcję skoro to nie dzienne i nie drogowe.daniel1997 pisze:
kolego to nie są żarówki jak do dziennychmają zadanie działać jak szperacz ( długie )
Halogeny to swoją drogą, to wiem, że mogę je włączyć na desce. Jednak ten halogen składa się z części przeciwmgielnej oraz tej zewnętrznej, w której prawdopodobnie siedzi jeszcze jednak żarówka. Chciałbym wiedzieć co to i do czegodaniel1997 pisze: są to halogeny które możesz włączyć na desce![]()

- ratchet
- Forum Audi A6 / A7
- Moje auto: S6 Plus C4
Jeśli dobrze kombinuję to te zapalą się jak pociągniesz dźwignie świateł do siebie (czyli na chwilowe mignięcie) o ile dobrze kojarzę takie miganie ksenonami nie jest dla nich zbyt dobre (co innego jeśli migamy gdy cały czas się palą, wtedy odsłania się tylko przesłona)...a w przedlifcie własnie zapalały się ksenony.... Proszę poprawić jeśli się mylę.
Faktycznie tak jest. Dzięki za podpowiedź!ratchet pisze:Jeśli dobrze kombinuję to te zapalą się jak pociągniesz dźwignie świateł do siebie (czyli na chwilowe mignięcie) o ile dobrze kojarzę takie miganie ksenonami nie jest dla nich zbyt dobre (co innego jeśli migamy gdy cały czas się palą, wtedy odsłania się tylko przesłona)...a w przedlifcie własnie zapalały się ksenony.... Proszę poprawić jeśli się mylę.
I jeszcze jedno pytanie, da się jakoś zakodować VCDS'a aby używał tych H7 nawet gdy xenony są zapalone na światła drogowe?