Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] 2009r rdza nad przednią szybą

Nadwozie
ODPOWIEDZ
maz9
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] 2009r rdza nad przednią szybą

Post autor: maz9 » 30 lis 2016, 09:07

Autko od nowości u mnie. Rdza wychodzi na dachu to jeszcze zrozumiem bo kamienie ale mam rdze w miejscach gdzie kamień nie może uderzyć. Między szybą a dachem. Pytanie gdzie jest ocynk !

Drugi problem to wybrzuszenia na drzwiach - audi się wykręciło odpisując że były mikroskopijne dziurki od kamieni w które wpływała woda i teraz lakier odchodzi. No ok ale gdzie ten ocynk skoro jest rdza !

Ma ktoś rozeznanie w temacie takich reklamacji ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2016, 07:40 przez maz9, łącznie zmieniany 1 raz.

MISQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MISQ » 01 gru 2016, 07:05

Z własnego doswiadczenia (blcharz-lakiernik) widze ze masz 7letnie auto wiec sie ciesz ze dopiero teraz wychodzi ruda . Ogolnie to przedział 2-5lat nie bite auta a ocynk to byl w audi 80 lat 25 ;) jezeli masz rdze pod farba to jest to trzeba szukac czy z drugiej strony nie ma wilgoci bo to głowna przyczyna . zrob lepsze zdjecia bo tu nie widze za wiele
Przeróbki - rzeźby to JA ;)

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 01 gru 2016, 07:19

i nie pisz po pijaku :)
wybrzyszenia
jescze
miejsach
nyły
kture
wpkywala
gdziet

a tak poważnie, to jak kolega mówił, masz szczęście, ze dopiero teraz rdza wychodzi. Znam osobiście przypadek walki z audi po 4,5 roku użytkowania, kilka ekspertyz bla,bla,bla.....oczywiście audi się wypięło na człowieka, który jak i Ty wydał sporo pieniędzy na nowe auto. Ocynk to był kiedyś - teraz auta są na kilka lat.

maz9
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maz9 » 03 gru 2016, 07:45

Nie po pijaku tylko syndrom dużych palców na Iphonie i szybkiego pisania ale już poprawiłem błędy.Reklamuje w Audi i będę czekał. Zastanawiam się gdzie to naprawiać. W audi powiedzieli ponad 5 tys. zl. Demontaże podsufitki szyby itp. nie pasuje mi to bo to będzie wilki syf z auta. Ogólnie auto w ciągu pół roku będę sprzedawał ale i tak chciałbym to zrobić jakoś porządnie. Ale ponad 5 tys i przeraża mnie demontaż w środku.

Zastannawiam się czy jest blacharnia która mi to zrobi porządnie bez żadnych demontaży <zalamka>

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 03 gru 2016, 08:57

maz9 pisze:Zastannawiam się czy jest blacharnia która mi to zrobi porządnie bez żadnych demontaży <zalamka>
Ta rdza wygląda na powierzchowną... co innego 'purchel', bo wtedy wiadomo, że od spodu idzie i trzeba demontować... ja bym oddał do dobrej lakierni i omówił sposób naprawy. Być może szybę by trzeba ściągnąć, bo słabo widzę czyszczenie tego miejsca i potem lakierowanie, bez zdjęcia szyby...

Ja swoje auto również mam prawie od nowości, a znam od nowości i powiem Wam, że chyba najbardziej newralgicznym punktem są przednie błotniki i miejsce, które zaznaczyłem poniżej:

Obrazek

To trzeba czyścić po każdej zimie najlepiej... mnie przez to w tym miejscu dosłownie zgniły oba błotniki i musiałem dać nowe blachy + dodatkowe zabezpieczenie od wewnątrz (dla świętego spokoju) mimo, że są aluminiowe... jeśli ktoś tego nie czyścił przez lata, niech lepiej sprawdzi co i jak z tym miejscem po odkręceniu wyściółki nadkola...

Serwis ASO Honda (bo tam akurat mam sprawdzonych lakierników), który mi to robił mówił, że jeszcze tyle błota nabitego w to miejsce nie widział... ale to wada wszystkich Audi, dlatego warto o tym pamiętać... bo gdybym to tym wiedział, to nie miałbym teraz kosztów z tego tytułu...

vagTDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Bar
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: vagTDI » 03 gru 2016, 18:54

Miałem też początki rdzy na tej samej krawędzi. Bez wyciagania szyby nie naprawią tego. Zastanawiam się tylko za co chcą 5 tys? U mnie wymiana przedniej szyby plus lakierowanie dachu w ASO Audi kosztowało znacznie mniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja