Autko od nowości u mnie. Rdza wychodzi na dachu to jeszcze zrozumiem bo kamienie ale mam rdze w miejscach gdzie kamień nie może uderzyć. Między szybą a dachem. Pytanie gdzie jest ocynk !
Drugi problem to wybrzuszenia na drzwiach - audi się wykręciło odpisując że były mikroskopijne dziurki od kamieni w które wpływała woda i teraz lakier odchodzi. No ok ale gdzie ten ocynk skoro jest rdza !
Ma ktoś rozeznanie w temacie takich reklamacji ?
[A6 C6] 2009r rdza nad przednią szybą
[A6 C6] 2009r rdza nad przednią szybą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2016, 07:40 przez maz9, łącznie zmieniany 1 raz.
Z własnego doswiadczenia (blcharz-lakiernik) widze ze masz 7letnie auto wiec sie ciesz ze dopiero teraz wychodzi ruda . Ogolnie to przedział 2-5lat nie bite auta a ocynk to byl w audi 80 lat 25
jezeli masz rdze pod farba to jest to trzeba szukac czy z drugiej strony nie ma wilgoci bo to głowna przyczyna . zrob lepsze zdjecia bo tu nie widze za wiele

Przeróbki - rzeźby to JA 

i nie pisz po pijaku 
wybrzyszenia
jescze
miejsach
nyły
kture
wpkywala
gdziet
a tak poważnie, to jak kolega mówił, masz szczęście, ze dopiero teraz rdza wychodzi. Znam osobiście przypadek walki z audi po 4,5 roku użytkowania, kilka ekspertyz bla,bla,bla.....oczywiście audi się wypięło na człowieka, który jak i Ty wydał sporo pieniędzy na nowe auto. Ocynk to był kiedyś - teraz auta są na kilka lat.

wybrzyszenia
jescze
miejsach
nyły
kture
wpkywala
gdziet
a tak poważnie, to jak kolega mówił, masz szczęście, ze dopiero teraz rdza wychodzi. Znam osobiście przypadek walki z audi po 4,5 roku użytkowania, kilka ekspertyz bla,bla,bla.....oczywiście audi się wypięło na człowieka, który jak i Ty wydał sporo pieniędzy na nowe auto. Ocynk to był kiedyś - teraz auta są na kilka lat.
Nie po pijaku tylko syndrom dużych palców na Iphonie i szybkiego pisania ale już poprawiłem błędy.Reklamuje w Audi i będę czekał. Zastanawiam się gdzie to naprawiać. W audi powiedzieli ponad 5 tys. zl. Demontaże podsufitki szyby itp. nie pasuje mi to bo to będzie wilki syf z auta. Ogólnie auto w ciągu pół roku będę sprzedawał ale i tak chciałbym to zrobić jakoś porządnie. Ale ponad 5 tys i przeraża mnie demontaż w środku.
Zastannawiam się czy jest blacharnia która mi to zrobi porządnie bez żadnych demontaży
Zastannawiam się czy jest blacharnia która mi to zrobi porządnie bez żadnych demontaży

Ta rdza wygląda na powierzchowną... co innego 'purchel', bo wtedy wiadomo, że od spodu idzie i trzeba demontować... ja bym oddał do dobrej lakierni i omówił sposób naprawy. Być może szybę by trzeba ściągnąć, bo słabo widzę czyszczenie tego miejsca i potem lakierowanie, bez zdjęcia szyby...maz9 pisze:Zastannawiam się czy jest blacharnia która mi to zrobi porządnie bez żadnych demontaży
Ja swoje auto również mam prawie od nowości, a znam od nowości i powiem Wam, że chyba najbardziej newralgicznym punktem są przednie błotniki i miejsce, które zaznaczyłem poniżej:
To trzeba czyścić po każdej zimie najlepiej... mnie przez to w tym miejscu dosłownie zgniły oba błotniki i musiałem dać nowe blachy + dodatkowe zabezpieczenie od wewnątrz (dla świętego spokoju) mimo, że są aluminiowe... jeśli ktoś tego nie czyścił przez lata, niech lepiej sprawdzi co i jak z tym miejscem po odkręceniu wyściółki nadkola...
Serwis ASO Honda (bo tam akurat mam sprawdzonych lakierników), który mi to robił mówił, że jeszcze tyle błota nabitego w to miejsce nie widział... ale to wada wszystkich Audi, dlatego warto o tym pamiętać... bo gdybym to tym wiedział, to nie miałbym teraz kosztów z tego tytułu...