Witam.
Jakiś czas temu wymieniłem u siebie standardowe wycieraczki na bezprzegubowe firmy Bosch. Problem w tym, że nie zbierają dokładnie wody, jak bym sobie tego życzył.
Mianowicie chodzi o to, że powyżej prędkości ok. 70 km/h lewa wycieraczka przestaje zbierać wodę w środkowej części. Zauważyłem, że mniej więcej w miejscu, gdzie znajduje się klips. Jest to uciążliwe, ponieważ woda, która tam zostaje zasłania mi prawe pobocze. Generalnie wycieraczki pracują świetnie, są ciche, lecz zbierają idealnie tylko do wspomnianej prędkości.
Czy ktoś, kto ma u siebie Bosch-owskie wycieraczki ma ten sam problem? Jak myślicie - wina tkwi w kształcie wycieraczek (klips jest spory) czy raczej w braku docisku ze strony sprężyny?
Pozdrawiam,
Jakub
[A6 C5] Wycieraczki bezprzegubowe Bosch nie zbierają wody
[A6 C5] Wycieraczki bezprzegubowe Bosch nie zbierają wody
"(...) a co do głośności to zależy jak kto traktuje swoje auto, ja mam w Ładzie 2 litry, kolektor 4w1 wykonany na zamówienie i przelotowy wydech z Węgier."
regulamin 24.
- łapek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja u siebie też kupiłem wycieraczki boscha i po 2 miesiącach chętnie bym je wywalił... również nie zbierają w miejscu mocowania...
Diesel a6-c6/ Audi A6 C6.
Wydaje mi się, że znalazłem rozwiązanie problemu.
"Inteligentny" sprzedawca założył mi je odwrotnie, tj. zamienił wycieraczkę pasażera z wycieraczką kierowcy. Jedna jest trochę dłuższa od drugiej. Po zamianie wszystko gra.
"Inteligentny" sprzedawca założył mi je odwrotnie, tj. zamienił wycieraczkę pasażera z wycieraczką kierowcy. Jedna jest trochę dłuższa od drugiej. Po zamianie wszystko gra.
"(...) a co do głośności to zależy jak kto traktuje swoje auto, ja mam w Ładzie 2 litry, kolektor 4w1 wykonany na zamówienie i przelotowy wydech z Węgier."
regulamin 24.