[a6 c5] wolno zamyka sie szyba
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[a6 c5] wolno zamyka sie szyba
witam wszystkich . mam taki nietypowy problem . szyba pasazera przód w górnej czesci ( od połowy w góre ) wolno sie otwiera , a z zamykaniem to tragedia . doprafi zatrzymac sie przed koncem ramki ( dodam ze do tego punktu ledwo dojdzie ) i cofnac sie tak jakby czujnik przeciązeniowy działa gdy sie ręke włozy miedzy szybe a ramke . Wymieniłem dwa wybieraki , chociaz stare nie były połamane . dalej to samo . Porzyczyłem od kolegi silniczek ( taka sama reakcja ) , włorzyłem jego ramke i silniczek ( nic nie zmieniło sie ) . Wiec o co chodzi ? czy moze jakis słaby prąd dochodzi do tych drzwi ? moze jakis przekaznik sprawdzic ? prosze o pomoc .
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
rafal100, zacznij może od najprostszych rzeczy.
Ja miałem tak, że szyba od pasażera zamykala sie duuużo dłużej niż kierowcy. Szczególnie widoczne było w górnym jej odcinku. Czasem nie miała siły domknąć się.
Przesmarowałem prowadnicę (te po ktorej przesuwaja się zabieraki) oraz napsikałem silikonu w aerozolu do prowadnic bocznych (tych z "meszkiem"-flokowanych).
Po kilku dniach używania poprawiło się na tyle, że szyby kierowcy i pasażera domykają się w równym tempie
Wyglada na to, że rzadko uzywana szyba oraz stwardniałe (zabrudzone kurzem?) uszczelki gumowe w ramce były powodem niedomagania.
Ja miałem tak, że szyba od pasażera zamykala sie duuużo dłużej niż kierowcy. Szczególnie widoczne było w górnym jej odcinku. Czasem nie miała siły domknąć się.
Przesmarowałem prowadnicę (te po ktorej przesuwaja się zabieraki) oraz napsikałem silikonu w aerozolu do prowadnic bocznych (tych z "meszkiem"-flokowanych).
Po kilku dniach używania poprawiło się na tyle, że szyby kierowcy i pasażera domykają się w równym tempie

Wyglada na to, że rzadko uzywana szyba oraz stwardniałe (zabrudzone kurzem?) uszczelki gumowe w ramce były powodem niedomagania.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 21:09 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Skrzynia: Multitronic
- Kontakt:
szukam rozwiązania mojego problmu a jestem tego zdania ze co w aucie to ma dzialac . cóz . zobacze co zdziała silikon w spraju .
[ Dodano: 2010-09-15, 22:33 ]
[ Dodano: 2010-09-15, 22:33 ]
dzis kupiłem silikon w aerozolu . popsikałem na prowadnice i uszczelki te z meszkiem . ....... zaczeła chodzic ( szyba ) lepiej . pare godzin i powtórka zabiegu .........szyba idzie coraz lepiej . koszt takiego areozolu to 16 zł . a szykowałem sie na kupno silniczka ( 80 zł) i ramki ( 120zl) . dobrze ze nie kupiłemRomanS pisze:rafal100, zacznij może od najprostszych rzeczy.
Po kilku dniach używania poprawiło się na tyle, że szyby kierowcy i pasażera domykają się w równym tempie![]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6