[A6 C5] Szukam specjalisty blacharza od Audi
- August Horch
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Szukam specjalisty blacharza od Audi
Szukam specjalisty blacharza od Audi w Bydgoszczy lub okolicy kogo byście mogli polecić??? Mam problem z drzwiami od strony pasażera z przodu. Kiedy zamykam drzwi z większą siłą odbijają dopiero jak zamykam je z odległości 10 cm wszystko jest ok. Ja zdążyłem się już do tego przyzwyczaić ale jak jedzie ktoś ze mną to zawsze trzaska jak by wsiadał do jakiegoś starego rupiecia i zawsze drzwi odbijają. I słyszę komentarz "co ty za redło kupiłeś że się drzwi nie chcą zamykać" :evil: po ostatnim takim komencie postanowiłem podjechać do osiedlowego blacharza który miał ze słyszenia dobrą opinie. Kiedy zobaczyli moją niunie od razu powiedzieli że na pewno kupiłem w Polsce z komisu i że musiała być bita z tej strony :evil: (a ja przecież przywiozłem ją z DE) jak to usłyszeli to zaraz inna gatka do mnie że auto wcale aż tak źle nie wygląda. Wreszcie zabrali się i zaczęli manipulować uchem które jest zamontowane na słupku. ustawiali we wszystkie możliwe strony a efekt nadal ten sam. doszli do wniosku że drzwi są na pewno pokrzywione i zaczęli je ordynarnie naciągać nie wytrzymałem i powiedziałem że ja niewiedzę żeby te ich starania przyniosły pozytywny skutek. W efekcie ich starań uzyskałem drzwi wystające 5 mm po za lico karoserii masakra
. Wróciłem do domu i doprowadziłem je do stanu z przed wizyty. Na naszym forum wyczytałem że był już podobny problem i rozwiązaniem była wymiana zamka. Myśle że sam nie dam rady tego zrobić więc chciałbym aby zrobił to jakiś blacharz który nie uczy się tego na moim samochodzie. Jeżeli ktoś ma jakiegoś zaufanego blacharza w Bydgoszczy lub okolicy to proszę o pomoc. POZDRAWIAM

- August Horch
- Forum Audi A6 / A7
Dziś byłem w ASO w Bydgoszczy żeby zobaczyli co jest z tymi drzwiami. Pan z serwisu obejrzał otwierał zamykał ze dwa razy i potwierdził teze że zamek jest lekko wyrobiony (zurzyty) i zasugerował wymiane zamka. Nowy zamek oryginalny kosztuje 500zł wymiana 200zł, dodał że nie jest to jakiś uciążliwy problem wystarczy się przyzwyczić jeżeli cena mi nie odpowiada. Chyba się domyślił że cena mnie zszokowała :mrgreen:
- August Horch
- Forum Audi A6 / A7
Szukam zamka w Bydgoszczy i najniższa oferta oryginalnego zamka wyniosła jak na razie 560zł + ewentualne koszty montażu. Czy warto zakładać oryginalny czy lepiej skusić się na zamiennik?? Do dam ze wczoraj próbowałem przesmarować zamek smarem syntetycznym w sprayu ale nic nie pomogło także jestem przekonany że zamek nadaje się do wymiany
[ Dodano: 2010-11-23, 19:44 ]
Witajcie sprawa mojego zamka na chwile obecną jakby się wyjaśniła. Otóż dojeżdżając do mojego domu przejeżdżam jakieś 200m nie utwardzoną drogą na której samochód wygina się we wszystkie strony ogólnie masakra ale dzięki temu (chyba) drzwi od 2 tygodni zamykają się idealnie. Drugim pomysłem na jaki wpadłem to to że od dłuższego czasu w powietrzu panuje duża wilgotność a mój zamek może nie był dobrze nasmarowany i dla tego się zacinał. NIE WIEM ale na razie ciesze się że nie musiałem wydawać kasy a drzwi pięknie się zamykają
[ Dodano: 2010-11-23, 19:44 ]
Witajcie sprawa mojego zamka na chwile obecną jakby się wyjaśniła. Otóż dojeżdżając do mojego domu przejeżdżam jakieś 200m nie utwardzoną drogą na której samochód wygina się we wszystkie strony ogólnie masakra ale dzięki temu (chyba) drzwi od 2 tygodni zamykają się idealnie. Drugim pomysłem na jaki wpadłem to to że od dłuższego czasu w powietrzu panuje duża wilgotność a mój zamek może nie był dobrze nasmarowany i dla tego się zacinał. NIE WIEM ale na razie ciesze się że nie musiałem wydawać kasy a drzwi pięknie się zamykają