Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 TDI 2,5 114 KW,2002] Sensor deszczu

Nadwozie
ODPOWIEDZ
anfon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 TDI 2,5 114 KW,2002] Sensor deszczu

Post autor: anfon » 23 cze 2009, 14:45

Witam, mam niunię A6 C5 TDI 2,5 114 KW,2002, przy zakupie była informacja, że posiada sensor deszczu jak się później okazało była wymieniana szyba i czujnika już nie ma.
Czy można zamontować taki czujnik ?
jak to zrobić i jak go podłączyć ?
jaki jest kod sensora?
Może ktoś się już tym bawił?
Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
remczar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: remczar » 23 cze 2009, 16:25

reki sobie nie dam uciac, ale chyba trzeba wymieniajac szybe, zalozyc taka, ktory ma juz "wbudowany" czujnik deszczu. Przynajmniej moj ojciec jak w Passacie wymienial, to musial wlasnie kupic szybe juz z czujnikiem.

anfon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: anfon » 23 cze 2009, 17:13

censored
takie lusterko mam i dziala tj sciemnia sie, dlaczego byla wymieniona szyba nie wiem, ale ta tez ma jak poprzednia pas zaciemniony u gory no i uderzenia nie stwierdzono. Przed kupnem sprawdzilem to w kilku serwisach, czujnikeim lakieru - ale oczywiscie 100% pewnosci nigdy nie ma. Dodam jeszcze ze lusterko ma tez to ramie, w ktorym powinien byc czujnik. Jesli go np nie umieszczono, jest jakas mozliwosc zakupic taki czujnik i tam go umiescic?

anfon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: anfon » 23 cze 2009, 17:48

censored

dzieki za informacje, chcialem sprawdzic jak to uruchomic, skoro juz jest instalacja to dlaczego nie, choc fakt, jest to tylko bajer i nie jest niezbedny.
I rzeczywiscie jak nie bedzie instalacji nie bedzie tematu.

Dzieki

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-06-24, 10:23 ]
Koledzy w kontynuacji swojego tematu napiszcie prosze o co biega bo sie gubie!
Mianowicie podejrzalem wczoraj instalacje lusterka do lampy wewnetrznej i na moje oko idzie kabelek ze stopki lusterka do wewnatrz do lampy w podsufitowce. Dzwonie wiec dzis do ASO zeby sie dowiedziec jaki koszt czujnika, a tu pan mowi ze ten rocznik nie ma w wyposazeniu czujnika deszczu i nie ma nawet czesci zap. tego czujnika. :shock: Co wiecej pan stwierdza ze to moze byc czujnik automatyczneo zapalania sie swiatel mijania, co oznaczalo by, ze powinienem miec wlacznik swiatel z pozycja "auto" a tego nie mam i tez nie zauwazylem by taka funkcja byla :shock: . Juz nie kumam co ja wlasciwie mam w tym miejscu i jak to sprawdzic, zeby rozwiac watpliwosci?
Pomozcie, moze jakies sugestie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja