[A6 C5] Problem ze stacyjką.
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5] Problem ze stacyjką.
Witam panowie. Wróciłem wieczorem z pracy. Zgasiłem samochód wyciągnąłem kluczyk a tu radio nadal gra i nie zapaliło się światło. Zgasiłem więc radio i po wyjściu z auta próbowałem zamknąć z kluczyka drzwi a tu zero odpowiedzi. Biorę drugi kluczyk i też nic. Wsiadam z powrotem do auta i wkładam kluczyk i odpala. I tu przy ponownym zgaszeniu i wyciąganiu kluczyka zauważyłem, że brak charakterystycznego dźwięku zamykania się zapadki. Dopiero jak kilka razy popukałem w to miejsce to zapadka się zamknęła i reszta wróciła do normy. I teraz mi powiedzcie czy to jest tylko część mechaniczna ? Nie ma tam żadnej elektryki ? Mogę śmiało psikać WD-40 ? Zastanawiam się czy to też nie od tego, że dziś była odwilż i naładowałem śniegu na wycieraczki i wieczorem miałem już biało na szybie od środka, może i w miejsce zamka dostała się wilgoć i zrobiła swoje. Także niech to będzie od razu poradą w razie jakbyście mieli kiedyś tak, że po wyciągnięciu kluczyka nie gaśnie radio, nie zapala się światło i nie można zamknąć auta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: Problem ze stacyjką.
WD-40 możesz psiknąćxoslox pisze:Witam panowie. Wróciłem wieczorem z pracy. Zgasiłem samochód wyciągnąłem kluczyk a tu radio nadal gra i nie zapaliło się światło. Zgasiłem więc radio i po wyjściu z auta próbowałem zamknąć z kluczyka drzwi a tu zero odpowiedzi. Biorę drugi kluczyk i też nic. Wsiadam z powrotem do auta i wkładam kluczyk i odpala. I tu przy ponownym zgaszeniu i wyciąganiu kluczyka zauważyłem, że brak charakterystycznego dźwięku zamykania się zapadki. Dopiero jak kilka razy popukałem w to miejsce to zapadka się zamknęła i reszta wróciła do normy. I teraz mi powiedzcie czy to jest tylko część mechaniczna ? Nie ma tam żadnej elektryki ? Mogę śmiało psikać WD-40 ? Zastanawiam się czy to też nie od tego, że dziś była odwilż i naładowałem śniegu na wycieraczki i wieczorem miałem już biało na szybie od środka, może i w miejsce zamka dostała się wilgoć i zrobiła swoje. Także niech to będzie od razu poradą w razie jakbyście mieli kiedyś tak, że po wyciągnięciu kluczyka nie gaśnie radio, nie zapala się światło i nie można zamknąć auta.