Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem ze stacyjką.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

[A6 C5] Problem ze stacyjką.

Post autor: xoslox » 08 lut 2013, 23:04

Witam panowie. Wróciłem wieczorem z pracy. Zgasiłem samochód wyciągnąłem kluczyk a tu radio nadal gra i nie zapaliło się światło. Zgasiłem więc radio i po wyjściu z auta próbowałem zamknąć z kluczyka drzwi a tu zero odpowiedzi. Biorę drugi kluczyk i też nic. Wsiadam z powrotem do auta i wkładam kluczyk i odpala. I tu przy ponownym zgaszeniu i wyciąganiu kluczyka zauważyłem, że brak charakterystycznego dźwięku zamykania się zapadki. Dopiero jak kilka razy popukałem w to miejsce to zapadka się zamknęła i reszta wróciła do normy. I teraz mi powiedzcie czy to jest tylko część mechaniczna ? Nie ma tam żadnej elektryki ? Mogę śmiało psikać WD-40 ? Zastanawiam się czy to też nie od tego, że dziś była odwilż i naładowałem śniegu na wycieraczki i wieczorem miałem już biało na szybie od środka, może i w miejsce zamka dostała się wilgoć i zrobiła swoje. Także niech to będzie od razu poradą w razie jakbyście mieli kiedyś tak, że po wyciągnięciu kluczyka nie gaśnie radio, nie zapala się światło i nie można zamknąć auta.

tomekpoznan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: Problem ze stacyjką.

Post autor: tomekpoznan » 10 lut 2013, 20:34

xoslox pisze:Witam panowie. Wróciłem wieczorem z pracy. Zgasiłem samochód wyciągnąłem kluczyk a tu radio nadal gra i nie zapaliło się światło. Zgasiłem więc radio i po wyjściu z auta próbowałem zamknąć z kluczyka drzwi a tu zero odpowiedzi. Biorę drugi kluczyk i też nic. Wsiadam z powrotem do auta i wkładam kluczyk i odpala. I tu przy ponownym zgaszeniu i wyciąganiu kluczyka zauważyłem, że brak charakterystycznego dźwięku zamykania się zapadki. Dopiero jak kilka razy popukałem w to miejsce to zapadka się zamknęła i reszta wróciła do normy. I teraz mi powiedzcie czy to jest tylko część mechaniczna ? Nie ma tam żadnej elektryki ? Mogę śmiało psikać WD-40 ? Zastanawiam się czy to też nie od tego, że dziś była odwilż i naładowałem śniegu na wycieraczki i wieczorem miałem już biało na szybie od środka, może i w miejsce zamka dostała się wilgoć i zrobiła swoje. Także niech to będzie od razu poradą w razie jakbyście mieli kiedyś tak, że po wyciągnięciu kluczyka nie gaśnie radio, nie zapala się światło i nie można zamknąć auta.
WD-40 możesz psiknąć

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja