Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z zamkiem - nie zamyka drzwi

Nadwozie
ODPOWIEDZ
grarmi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z zamkiem - nie zamyka drzwi

Post autor: grarmi » 19 wrz 2015, 07:25

Proszę o pomoc w diagnozie - drzwi od strony kierowcy nie da rady zamknąć tzn. zamek wygląda jakby się zaciął - jest cały czas otwarty. Psikałem już tam WD40 ale nic nie pomogło. Ktoś miał taki przypadek?

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 19 wrz 2015, 18:25

wkładkę idzie przekręcić? pilotem też nie da rady? pewnie mikrostyk ( może tylko zabrudzony)

grarmi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grarmi » 19 wrz 2015, 19:07

grzałka, może trochę niejasno napisałem. Problem tkwi w zamknięciu drzwi - tzn. wygląda to tak jakbym cały czas klamkę trzymał w położeniu otwartym i drzwi się nie zatrzaskują... Bolec w zamku który powinien zatrzasnąć drzwi mogę swobodnie śrubokrętem wciskać, po zwolnieniu śrubokreta bolec wraca do pierwotnej pozycji.

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 19 wrz 2015, 23:06

Zdejmij boczek i zobacz w jakiej pozycji jest cięgło od klamki w takim czarnym plastiku, może trzeba ten plastik trochę do góry podnieść ale szczerze wątpię żeby to było to bo samo z siebie by się to nie zrobiło. Dzisiaj rozbierałem zamek w drzwiach prawych żeby go wyczyścić i zakonserwować żeby działał jeszcze jakiś czas i powiem Ci jedno, jeśli coś się tam uwaliło to daj sobie już z tym zamkiem spokój, mechanizm jest nie do rozłożenia bo części są do siebie nitowane a po drugie próby ratowania go są nieopłacalne, nowy zamek kosztuje na allegro 100 zł, oczywiście to zamiennik ale ja mam go od dwóch lat w drzwiach od kierowcy i spisuje się nie nagannie. Z jedynym z czym miałem problem to źle mi działał centralny z tym nowym zamiennikiem, ale przelutowałem sobie płytkę drukową od starego zamka do nowego tak więc miałem starą elektronikę centralnego i nowy mechanizm zamka i śmiga do dzisiaj ale to może była tylko wina mojego egzemplarza że centralny wariował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja