[Audi A6 C5 ] Problem z zamkami na mrozie
[Audi A6 C5 ] Problem z zamkami na mrozie
czesc
mam problem z zamkami z przodu. jak jest mroz to nie moge zamknac drzwi . jak w aucie sie troche nagrzeje to wszystko wraca do normy. napiszcie co zrobic zeby to naprawic. czym to spryskac?
mam problem z zamkami z przodu. jak jest mroz to nie moge zamknac drzwi . jak w aucie sie troche nagrzeje to wszystko wraca do normy. napiszcie co zrobic zeby to naprawic. czym to spryskac?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
a czy taki samar nie bedzie mial jakiegos negatywnego wplywu chocby na dzialanie tego czujnika w zamku, ktory odpowiada za zapalanie sie lampke w drzwiach i sygnalizuje na wyswietlaczu otwarte drzwi? i dlaczego wd40 nie jest odpowiednie do czegos takiego?
z gory przepraszam jezeli odpowiedzi sa wrecz oczywiste
z gory przepraszam jezeli odpowiedzi sa wrecz oczywiste

-
- Forum Audi A6 / A7
Ja miałem problem z zamkiem od pasażera w poprzednia zime i jeszcze wczesniej pryskalem roznymi cudami , nawet rozebralem zamek i nasmarowalem - nic to nie dalo wiec kupilem nowy zamek i po klopocie tamten sie juz zuzyl :-D
kupilem tez w ASO taki specjalny preparat do zamkow na bazie cieklego smaru i zawsze przed zima wczesniej przed mrozami pryskam i nie mam problemu
czytalem gdzies ze te odmrazacze sa na bazie alkoholu jak spryskasz alkohol wyparuje zostaje woda , która powoduje korozje i tak z roku na rok szlak trafia nasze zamki
ten preparat kupilem w ASO w Niemczech u nas nie widzialem takiego choc nie twierdze ze nie ma
pozdrawiam
kupilem tez w ASO taki specjalny preparat do zamkow na bazie cieklego smaru i zawsze przed zima wczesniej przed mrozami pryskam i nie mam problemu
czytalem gdzies ze te odmrazacze sa na bazie alkoholu jak spryskasz alkohol wyparuje zostaje woda , która powoduje korozje i tak z roku na rok szlak trafia nasze zamki
ten preparat kupilem w ASO w Niemczech u nas nie widzialem takiego choc nie twierdze ze nie ma
pozdrawiam

Jest > Allroad C5 2,5 TDI BAU 180KM
Było > A6 C5 2.5 TDI AFB 150KM
AGUARES pisze:a ja to lopatologicznie robie pare razy zapadke reka rusze i juz zamek dzialabo pryskalem juz roznymi cudami i jak ostro przymrozilo to i tak nie dzialalo
tez tak robilem :-D
problem byl jak przestalo nawet to dzialac i jechalem autem z otwartymi drzwiami :-P
-
- Forum Audi A6 / A7
podłączę się pod temat, ja co prawa mam inny problem bo podczas większych mrozów, np -7 rygiel w drzwiach od str pasażera podczas otwarcia ma ochotę wyskoczyć ale jednak zostaje w środku...
dopiero rozgrzanie auta pomaga albo kilkunastokrotne próby... nie wiem jakich odmrażaczy zastosować... miałem coś z zeszłego roku do zamków ale nie za bardzo pomogło... dzięki za jakieś sugestie 

marcin290890 pisze:podłączę się pod temat, ja co prawa mam inny problem bo podczas większych mrozów, np -7 rygiel w drzwiach od str pasażera podczas otwarcia ma ochotę wyskoczyć ale jednak zostaje w środku...dopiero rozgrzanie auta pomaga albo kilkunastokrotne próby... nie wiem jakich odmrażaczy zastosować... miałem coś z zeszłego roku do zamków ale nie za bardzo pomogło... dzięki za jakieś sugestie
miałem to samo żaden rozmrażacz nie pomoże
jw mi pomogła wymiana zamka ten stary byl juz zuzyty i dlatego sie zacinal poza tym jak go rozebralem byl caly wilgotny moze mu to tez pomoglo umrzec

pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
gdzie najlepiej kupic ten zamek...? z allegro uzywany to raczej kupowanie kota w worku, co nie? czy te mikroczujniki odpowiedzialne za zaplanie lampek i komunikacje z komputerem sa wmontowane w zamek i ida w jednym komplecie?
I mam jeszcze jedno pytanie...mieszkam w uk i mam kiere po prawej stronie, jak kupie zamki w pl (prawy lewy przod) to czujniki mimo zamiany stron (prawy zamek pasazera bedzie u mnie zamkeim w drzwiach kierowcy) beda dzialac prawidlowo?
I mam jeszcze jedno pytanie...mieszkam w uk i mam kiere po prawej stronie, jak kupie zamki w pl (prawy lewy przod) to czujniki mimo zamiany stron (prawy zamek pasazera bedzie u mnie zamkeim w drzwiach kierowcy) beda dzialac prawidlowo?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Miałem dokładnie taki sam problem do dzisiaj - teraz zanim otworzę drzwi kilka razy ruszam klamką aż się rozrusza i dopiero potem ciągnę drzwi. Dziś poskutkowało to dwa razy i mam nadzieję że choć do wiosny będzie spokój bo potem jak się ociepli to będzie można dłubać przy tym.
wallywally, a nie pytałeś po ile zamek w ASO? A byłeś na szrocie w Nantwich? Ponoć jest tam duży szrot i można coś ciekawego znaleźć...
wallywally, a nie pytałeś po ile zamek w ASO? A byłeś na szrocie w Nantwich? Ponoć jest tam duży szrot i można coś ciekawego znaleźć...
-
- Forum Audi A6 / A7