Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z wbiciem haka w dowod.

Nadwozie
Krzysztof1972
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Krzysztof1972 » 09 lip 2013, 22:44

Slawek to nie jest "jakies "ABE ale dokument ktory pozwala na zakladanie roznych czesci do samochodu bez potrzeby odwiedzania stacji diagnostycznej - mowie o niemczech
Jezeli w aucie sprowadzonym z niemiec jest hak to sa dwie mozliwosci
1 jest on wpisany w dowod niemiecki i nie powinno byc problemow z wpisaniem do polskiego dowodu -
2 jezeli w niemieckim dowodzie nie ma takowego wpisu to potrzebne jest ABE by moc uzytkowac zgodnie z prawem taki hak - mowa o niemczech - mamy unie wiec chyba to tez obowiazuje w polsce

Cytat ,ktory przytoczyles pochodzi z polskiej strony westfali i odnosi sie tylko i wylacznie do hakow nowo zakladanych a nie do hakow zalozonych i uzytkowanych przez x lat

Jest jeszcze jedna mozliwosc ze ktos kupil i zalozyl uzywany hak bez jakichkolwiek papierow i tak przyjechalo to auto pozniej do polski - teoria bardzo malo prawdopodobna
Pozdrawiam

slawek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slawek » 10 lip 2013, 17:45

Krzysztof1972, W porzadku moze i tak jest w niemczech ale my zyjemy w Polsce i poki co obowiazuja nas przepisy polskie. Wine za cale zamieszanie ponosi raz sprowadzajacy pojazd dwa diagnosta ktory wykonywal przeglad i wypelniał DIP. Co do haka to w rosporzadzeniu ministra transportu, budownictwa i gospodarki morskiej w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badan technicznych pojadow wzałączniku nr 1 w dziale pierwszym pozycja 6.1.10 jasno stwierdza ze owa tabliczka jest wymagana i nie ma co do niej odwolania. niewazne czy pojazd wczesniej mial czy nie mial juz adnotacje w dowodzie hak. NIestety u mnie brak tabliczki konczy sie N przy badaniu.
Pozdrawiam

lol72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Włodzimierz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lol72 » 10 lip 2013, 21:06

A ja mimo wszystko proponuję kontakt z westfalia.de ew. pl może da się wszystko odkręcić czyt. załatwić polubownie. Bazujmy na tym, że Westfalia to Firma przez duże F.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro

Awatar użytkownika
Sector
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Sector » 27 paź 2013, 09:56

Nie chcę zakładać nowy temat - więc zapytam tutaj

Czy posiada ktoś schemat do tego modułu haka ?
8E0 907 383 C
„Lans” - określa charakterystyczny styl życia i pozytywną promocję własnego wizerunku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja