Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z tylnym spryskiwaczem

Nadwozie
ODPOWIEDZ
harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z tylnym spryskiwaczem

Post autor: harbuz » 08 sie 2010, 10:42

Witam.
Wiem, że temat był przerabiany, ale jakoś nie mogę się doszukać. Wszyscy mają zatarte jakieś tam rurki i trzeba kupić nowy zestaw. U mnie jest trochę inaczej.
Dzisiaj jechałem i chciałem użyć tylnej wycieraczki. Słyszę, że chodzi ale nie psika. Rozebrałem tapicerkę i tam pełno wody. Sciągnąłem ten wężyk z takim małym kolankiem. Przepchałem tą małą dyszę i założyłem wszystko na swoje miejsce. Było by może dobrze, ale teraz to psika na szybę i do środka. Oglądałem to kolanko i widzę, że jest tam luż. Moje pytanie jest takie, czy trzeba kupić tylko te kolanko, czy może coś innego? Trochę szkoda te 160 zł. jak wszystko funguję. Chyba, że się mylę? Mysłałem, jak kilku kolegów zastosować koszulkę termo, ale jak idzie tylko o pare zł. to nie ma się co pitolić. Proszę o jakieś wskazówki.

TAGI to nawiasy kwadratowe nie okrągłe!
Ostatnio zmieniony 08 sie 2010, 11:58 przez harbuz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 08 sie 2010, 14:47

harbuz, IMO wg objawów to masz to co wszyscy - pęknietą (urwaną) rurkę.

Oczywiście moge sie mylic bo może nie mamy na mysli akurat tego samego kolanka ;-)
Części samochodowe online - Motostacja pl

harbuz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: harbuz » 08 sie 2010, 22:14

Witam.
Chyba Panowie macie rację. Poszedłem jeszcze raz i z pomocą małżonki naświetliłem problem. Płyn leci z tej dyszy, ale też wylatuję z tego plasticzka, który jest połączony z tym kolankiem. Trochę to dziwna sprawa, ale tak jakoś wyszło. Jutro to zdemontuję, bo muszę zerknąc w szukajce jak to rozebrać? Chciałem to zrobić, ale jakoś żaden klucz w te 3 śruby nie pasuję. Dzięki i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja