[A6 c5] Problem z Maską.
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 c5] Problem z Maską.
Witam,
Problem z otwieraniem maski , naszczęscie nie w mojej tylko u brata.
Otóż sprawa wygląda tak, linka z pewnościa jest cała ,ponieważ na uchwycie był opór.Probowalismy juz że jeden otwiera a drugi dociska maske -ale bez skutku, w końcu spróbowalismy siłą no i pękł ten metalowy zaczep(spinka taka?) w która wchodzi linka przy uchwycie.Posiadam taką drugę spinkę ,ale niewiem czy jest sens ją zakładać, aby znowu sie niezmarnowała.Co polecacie? probować dalej przez wajche, czy da radę jakoś to przez atrapę otowrzyc(ciezko to widze).Pozdrawiam
Problem z otwieraniem maski , naszczęscie nie w mojej tylko u brata.
Otóż sprawa wygląda tak, linka z pewnościa jest cała ,ponieważ na uchwycie był opór.Probowalismy juz że jeden otwiera a drugi dociska maske -ale bez skutku, w końcu spróbowalismy siłą no i pękł ten metalowy zaczep(spinka taka?) w która wchodzi linka przy uchwycie.Posiadam taką drugę spinkę ,ale niewiem czy jest sens ją zakładać, aby znowu sie niezmarnowała.Co polecacie? probować dalej przez wajche, czy da radę jakoś to przez atrapę otowrzyc(ciezko to widze).Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ja otworzylem
walczyłem z tym dosc sporo otworzyc mozna ale tylko od spodu. grila nie odkrecisz od srodka jest mocowany. jedynie wyrwiesz. ale gril i tak duzo by ci nie pomogl. trzeba polozyc sie pod auto u szukac reką tych zaczpów. oczywiscie trzeba oslone z dolu zrzucic najlepszy bylby podnosnik albo kanal.

a8team.pl to też dobre.
witam,
mam podobny problem, linka raczej nie zerwana (byc moze wyczepila sie) Zdjalem dolna oslone silnika i za bardzo nie wiem jak sie do tego zamka zabrac.
Namierzylem w zamku ten zatrzask ale ochylenie go w lewa stronie niewiele zmienia - wysuwa sie co prawa z "grilla" ten jezyczek do otwierania ale maska nadal trzyma na zamkach nie mam pojecia gdzie one sie znajduja i jak je zlokalizowac no i jak je odblokowac
dodam ze chodzi o A6 C5 z 2002roku
Poprosilbym o jakies cenne uwagi od osob ktore uporaly sie z podobnym problemem.
Pozdrawiam
8h pozniej...
bedac w pracy na nocnej zmianie i nie majac zbytnio zajecia poszedlem do auta nacieszyc oko nowym nabytkiem i wysiadajac tak od niechcenia pociagnalem za dzwignie maski.... ku mojemu ogromnemu zdziwieniu maska otworzyla sie :shock:
rano wszystko dokladnie obejzalem i wyglada na to ze zamek byl strasznie zabrudzony (smar, piach itp.) prawdopodobnie przyblokowalo to linke, mysle ze parogodzine grzebanie przy zamku troche go rozruszalo az w koncu linka odblokowala sie, takze juz po problemie.
Pozdrawiam serdecznie
mam podobny problem, linka raczej nie zerwana (byc moze wyczepila sie) Zdjalem dolna oslone silnika i za bardzo nie wiem jak sie do tego zamka zabrac.
Namierzylem w zamku ten zatrzask ale ochylenie go w lewa stronie niewiele zmienia - wysuwa sie co prawa z "grilla" ten jezyczek do otwierania ale maska nadal trzyma na zamkach nie mam pojecia gdzie one sie znajduja i jak je zlokalizowac no i jak je odblokowac

dodam ze chodzi o A6 C5 z 2002roku
Poprosilbym o jakies cenne uwagi od osob ktore uporaly sie z podobnym problemem.
Pozdrawiam
8h pozniej...
bedac w pracy na nocnej zmianie i nie majac zbytnio zajecia poszedlem do auta nacieszyc oko nowym nabytkiem i wysiadajac tak od niechcenia pociagnalem za dzwignie maski.... ku mojemu ogromnemu zdziwieniu maska otworzyla sie :shock:
rano wszystko dokladnie obejzalem i wyglada na to ze zamek byl strasznie zabrudzony (smar, piach itp.) prawdopodobnie przyblokowalo to linke, mysle ze parogodzine grzebanie przy zamku troche go rozruszalo az w koncu linka odblokowala sie, takze juz po problemie.

Pozdrawiam serdecznie
Sim
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Te ''dyrdymały" to są tylko podpowiedzi kolegów. Myślisz,że forum to encyklopedia? Pierwszy post i już jakieś pretensje. Nieładnie... A jeżeli nieznalazłeś tego co chciałeś to weź breche i odegnij maskę. dostaniesz się do zamka.malatay pisze:witam, szukam i szukam a z tego co przeczytałem to nikt nie podał sposobu na awaryjne otworzenie maski., to po co pisać takie dyrdymały!!! a może jednak komuś się udało?
problem z maską
a to drugi mój post: nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi więc próbowałem otworzyć maskę sam. a oto skrócony opis otwarcia maski w audi A6 C5 z 1998 r.
ściągnąć grill(wyrwać), wziąść długi płaski śrubokręt , i z prawej strony zamka umiejętnie wcisnąć(nagiąć) dzwiginkę ku przodu, czas na otwarcie maski max 1 minuta
ściągnąć grill(wyrwać), wziąść długi płaski śrubokręt , i z prawej strony zamka umiejętnie wcisnąć(nagiąć) dzwiginkę ku przodu, czas na otwarcie maski max 1 minuta
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Gril idzie wyciagnac nie uszkadzajac go. Ale to i tak nic nie da bo zamek jest nad chłodnicami schowany w pasie i próbowałem odkrecić mocowanie (U) ktore jest na trzy śrubki 10tki przykrecone do maski ale odkreciłem dwie i do 3ej nie jestescie w stanie dotrzec!! Odkreciłem mate pod autem i kolega ktory ma chuda reke dotarł do zamka ktory jest schowany za gumowa osłona. A za nia jest kostka czujnika od alarmu wystarczy ja troche odgiac i palcami przesowamy zaczep linki w lewo (w strone kierowcy) i maska otwarta. Przyczyną problemu był źle zamocowany pancerz od linki po wymianie rozrzadu i od drgań wyskoczyła linka z zaczepu w zamku! Bez kanału czas z poskladaniem okolo 2godziny.
Pozdrawiam A6C5 00r. 2,5TDI
Pozdrawiam A6C5 00r. 2,5TDI
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 20:13 przez Yaro0407, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy ja w zime tez miałem taki problem i nie wiedziałem czy linka się zerwała czy poprostu spadła z tego uchwytu co trzyma koĂącówke linki.
Jeśli ktoś jeszcze potrzebuje zobaczyć jak dostać sie do maski to obejrzyjcie mój filmik.
Nagrałem specjalnie dla tych co nie mogą sobie z tym poradzić.
I proszę mi tu nie krytykować że cegłą czy innym badziewiem nagrywałem bo to telefon był z aparatem 5MP także luksusów nie ma ale widać dokładnie co trzeba zrobić żeby otworzyć maske.
Mile widziane będą komentarze
Pozdrawiam zapaleĂąców A6
Jeśli ktoś jeszcze potrzebuje zobaczyć jak dostać sie do maski to obejrzyjcie mój filmik.
Nagrałem specjalnie dla tych co nie mogą sobie z tym poradzić.
I proszę mi tu nie krytykować że cegłą czy innym badziewiem nagrywałem bo to telefon był z aparatem 5MP także luksusów nie ma ale widać dokładnie co trzeba zrobić żeby otworzyć maske.
Mile widziane będą komentarze
Pozdrawiam zapaleĂąców A6

Jak się nie ma co się lubi
to się lubi co się ma
Oprócz czterech kółek AUDI mam tez dwa kółka o nazwie Yamaha yzf600r Thundercat
to się lubi co się ma

Oprócz czterech kółek AUDI mam tez dwa kółka o nazwie Yamaha yzf600r Thundercat