Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5 ] problem Z dzwiami od kierowcy.

Nadwozie
ODPOWIEDZ
balcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5 ] problem Z dzwiami od kierowcy.

Post autor: balcer » 13 mar 2010, 07:54

Czesc wszyskim mam problem z moim audi a konkretnie z dzwiami od kierowcy sa zablokowane i nie idzie ich narazie w zaden sposob otworzyc.Od kilku miesiecy otwieralem z kluczyka bo siad mi prawdopodobnie modul komfortu.Chcialem sie dostac od srodka i uszkodzilem juz tapicerke :-/ klamka od srodka bardzo ciezko chodzi a cycek przy probie otworzenia lekko wychodzi i sie chowa.Jak kos by mial jakis pomysl jak otworzyc te dzwi to prosze o pomoc.

POZDRAWIAM.

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 13 mar 2010, 10:02

Kiedyś w passacie miałem taki przypadek iż kabel od centaralnego się przetarł a wkładka była padnięta i też kluczykiem nic nie mogłem zrobić więc zadzwoniłem do takiego gościa który prowadzi działalność o nazwie pogotowie zamkowe [hehe] przyjechał mi do domu i w ciągu 2 min drzwi były otwrte a koszt to 50 zeta
Piotr

piotrekr79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekr79 » 13 mar 2010, 10:14

No to nic innego mi do głowy nie przychodzi jak tylko pojechać do jakiegoś sprytnego miasta zaparkować auto w jakimś dobrym miejscu ukryć się na noc w krzakach i czekać aż ktoś je w sprytny sposób otworzy oczywiście to żart.
A przypomnialo mi się właśnie iż problem z ciężko działającą klamką od środka i chowaniu się niby tego cycka polega na tym iż jest taka opcja w audi którą się załącza kluczykiem w zamku a mianowicie włada się kluczyk do zamka i jeśli się przekręci w prawo tylko raz to drzwi da się otworzyć od środka ale jeśli zrobimy to 2 razy w prawo to wtedy już od środka nie otwprzymy i właśnie tak się będzie działo że ciężko klamka będzie chodziła i ten cycek będzie się chował aby to odblokować trzeba zrobić to samo tylko w lewą stronę zaznaczę że trzeba to zrobić dość szybko czyli przekręcamy wracamy kluczykiem w pozycję środkową i odrazu powtarzamy to samo
Piotr

balcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: balcer » 13 mar 2010, 11:38

no coz dzeki jak narazie chlopaki pokabinuje tak jak napisaliscie i zobaczymy. temat jest ciezki i mysle ze bede musial drzec tapicerke :-/

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-03-13, 12:26 ]
probowalem z kluczykiem ale nie poszlo. ten cypelk czy cycek bardzo stawia opor przy probie otwarcia z kluczyka jak i z klamki od srodka. nie mam pojecia co mam zrobic!

balcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: balcer » 13 mar 2010, 17:51

tych wkretow nie da sie sciac bo nie ma zadnego dojscia a pozatym nawet jaby byly odkrecone te wkrety to przy zamknietych dzwiach nie da sie wysunac tapicerki bo probowalem tak wyciagnac boczek od strony pasazera i nie da rady.

balcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: balcer » 13 mar 2010, 21:41

co odpinalem???

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 14 mar 2010, 03:12

Obrazek

balcer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: balcer » 15 mar 2010, 07:56

czesc ponownie chlopaki. sprobuje ponownie dzisiaj rozebrac ten slupek. jak wsiskam przycisk od otwierania i zamykanie zamka centralnego od srodka to ten cycek w dzwiach od strony kierowcy lekko wyskakuje i sie chowa tak jakby spezynowal. jak probuje go przytszymac gwaltownie cos go pcha do srodka???????? mam juz dosyc bo od paru dni musze wychodzic przez miejsce pasazera :-/

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja