Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 Avant] Pare pytań

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant] Pare pytań

Post autor: Ryan » 05 paź 2011, 18:32

1.
W weekend bede zabierał sie do polerki lamp , przeczytałem temat , zaopatrze sie w wodny P400 , P800 ,P1000 i P2000
Problem pojawia sie przy pascie polerskiej , co byscie polecili w miare rozsadnej cenie (wiem ze Meguiars bdb srodki , ale moze cos taniej ? wkoncu to tylko klosze lamp). Potem oczywiscie gąbka , wiertarka i powinno byc lepiej :)

2. Lampy źle świecą , strasznie blisko , w nocy widocznosc max 8-10 metrów przed autem , rozumiem ze podjechać mam do diagnosty zeby to ustawił ? czy to wina zarówek/brudnych kloszy (jak wyczyszcze to moze bedzie lepiej , napewno nie zaszkodzi)

3. Co z halogenami ? bo są strasznie "zajechane" i syfu na nich duzo , a zwykła wodą sie tego nie da zmyc , jest na to jakaś rada ?

4. Mam pare odprysków , szczególnie przy łaczeniu szyby z dachem pojawiła sie rdza (od kamieni) znalazłem taki zestaw na allegro ( http://allegro.pl/lakier-zaprawka-duzy- ... 68102.html ) - warte uwagi ? czy lepiej sie z wszystkim do lakiernika udać i zapłacic troche duzo wiecej ?

A no i jakby ktos miał prawą kratke zderzaka (osłone halogena) do sprzedazy to chętnie kupie w rozsadnej cenie (A6 2.5TDI 1998)
Z góry sorry , jezeli ktos uwaza ze to banalne pytania , ale jestem świeży w tych tematach :)

t_jankes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jankes
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: t_jankes » 14 paź 2011, 00:43

Ryan pisze:2. Lampy źle świecą , strasznie blisko...
Jeśli masz xenon to sprawa regulatora. Jeśli nie to ustawienie u diagnosty (sam pewnie też byś mógł spróbować gdzieś pod jakąś ścianą, ale diagnosta zrobi to lepiej ;) )
Pzdr
Jankes

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja