Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] odmatowienie lamp....

Nadwozie
Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 01 wrz 2008, 22:12

eneron pisze:
Mam takie pytanie... mam lampy przednie HELLA i jest napisane na kloszach H7 drogowe i mijania H1 D2S? Czy ten D2S oznacza, że soczewki są przystosowane do xenonów??
Wbrew temu, co Ci odpowiedział Mad MAx nie jest prawdą, że soczewki są przystosowane we wszystkich C5 pod ksenon. Chyba, że ma na mysli HIDa a nie ori.

Napis na kloszu świadczy tylko o tym, że klosz jest wspólny dla lamp bez i z ksenonem. A co masz u siebie to od razu rozróżnisz jak spojrzysz na lampe od tyłu.
Inny jest odbłyśnik za soczewką bo inne jest mocowanie D2S a inne H1. Prawdopodobnie inny jest tez kształt tego lustra bo żarówka H1 jest wyraźnie krótsza od D2S a jakieś ogniskowanie musi byc zachowane przecież.
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
janman1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: janman1 » 01 wrz 2008, 22:33

Soczewki są identyczne tylko różnią się osadzeniem żarników i odległością żarników od soczewki. Wystarczy przłożyć tylko tyły soczewek od ksenonów i można montować ksenony.

[ Dodano: 2008-09-01, 22:34 ]
W razie pytań służe pomocą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A6 2,5 TDI V Power

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 01 wrz 2008, 22:59

janman1 pisze:Soczewki są identyczne tylko różnią się osadzeniem żarników i odległością żarników od soczewki. Wystarczy przłożyć tylko tyły soczewek od ksenonów i można montować ksenony.
Własnie o to mi chodziło <ok> Przerabiałem temat chyba typowy tzn. kompletnie wypalone lustra ksenonów i chciałem kupic niedrogie w sumie nowe lampy zwykłe (w porównaniu z gołymi-bez prztwornic, palników itp- cena zdrowo ponad 1000 PLN /szt-nowe) i uzyc je jako dawców odbłysników soczewek. Ale d..a. Nie dało się.

Czyli same soczewki jako kawałek szkła może i są identyczne, ale cała reszta nie :-(
A soczewki mam idealne, szkło się nie zużywa :-D

janman 1, a ta soczewka po prawej to co to jest ? Biksenon ? czyli do lamp po lifcie...

Awatar użytkownika
janman1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: janman1 » 01 wrz 2008, 23:08

Tak ta z prawej to soczewka bixenon po lifcie.
A6 2,5 TDI V Power

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 01 wrz 2008, 23:17

janman1, dzieki za info <ok>

Awatar użytkownika
sebos17
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sebos17 » 18 wrz 2009, 16:42

Koledzy, mam pytanie odnośnie polerowania lamp. Rozumiem, że rysy i zmatowienia ładnie zrobię papierem wodnym ręcznie - bez użycia polerki, jednak czy polerowanie pastą polerską już na koniec musi być mechaniczne? Pytam, bo na wiosnę polerowałem Farecla G3 Iveco dostawcze, efekt był świetny (biały lakier był już prawie żółty) jednak na plastikach i uszczelkach pozostało masę białych kropeczek... Niby auto myte raz dwa po polerowaniu jakiegoś elementu, myłem myjką i pianą aktywną, szorowanie szczotką a i tak dużo zostało... Zastanawiam się, jak machnę np. G3 mechanicznie na koniec tą lampę która będzie zamontowana w samochodzie to czy nie zostanie na jakichś elementach dużo tych kropeczek, a może inną pastą na koniec wypolerować? Lamp nie chce mi się demontować bo to jest skoda fabia i nie wiem jak się zabrać, a klosze ma zjechane od myjni szczotkowej....
A6 C4 2.8 AAH quattro MT jest
A8 D2 2.8 AAH quattro MT sprzedane
S8 D2 FL - niestety sprzedane
A6 C5 Allroad 2,7 MT - projekt silnika RS4

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja