kupilem w sklepie internetowym znanym na calym kontynencie , jedna lampe bo mam uszkodzone po pierwsze sruby regulacji pionowej i poziomej , a po 2 to dolne mocowanie jest nie dosc ze perfidnie przyklejone silikonem to jeszcze przykrecone - byle jak wycietym kawalkiem plastiku - na dwa wkrety . kupilem tansza . przyszla dzis rano , miala byc kompletna lacznie z silniczkiem od poziomu . niestety silniczka nie bylo a caly srodek nie byl w zaczepach regulacji - made in taiwan . po dokladnym sprawdzeniu lampy okazalo sie ze zaczepy wewnetrzne od regulacji poziomej sa polamane ! sprawdzilem tez wieczorem jak swieci i powiem szczerze ze lepiej swieci ta uszkodzona , stara i matowa niz ta nowka ! tak wiec odradzam wszystkim zakup tanich podrob bo szkoda kasy na tandete . ja oddaje to g... do sklepu ktory jak sie okazuje jest 5km ode mnie i kupie oryginal no chyba ze moze ktos wiem gdzie w anglii okolice Manchesteru regeneruja lampy ?
odgrzewam kotleta.
chcę kupić nowe lampy do swojej a6
obecne lamy jakie mam świecą słabo,nawet bardzo słabo i nie pomagają nawet mocne żarówki.
lampy które mam wizualnie są bardzo ładne bo są w miarę nowe.problem w tym ze to jakieś tajwańskie lampy.teraz zastanawiam się nad kupnem nowych lamp ale półliftowych. znalazłem DEPO za 480zł za kpl. do tego chciałem zamontować zestaw hid 4300.
czytając opinie mam teraz dylemat czy kupić nowe depo czy kupić jakieś oryginały i dać je do regeneracji.koszty mniej więcej te same ale problemem jest zakup używanych lamp pół liftowych we wiarę dobrym stanie z ładnymi górnymi uszczelkami.
może ktoś z użytkowników miał do czynienia z lampami DEPO w a6 i podzieli się opinią??
i może ktoś odpowie mi na nurtujące mnie pytanie co w takiej lampie chinczyk może zjeb@ć ze podobno one tak żle świecą.przecież odbłyśniki nowe ładne,soczewka czysta to powinno to świecić dość dobrze.zwłaszcza ze taka lampa kosztuje ponad 240zł. za mniej niż połowę tej ceny jestem w stanie zrozumieć ze może być ścierwo.