Witam Panowie.
Mam male pytanko odnosnie naprawy zderzaka, a mianowicie po ostatnim spotkaniu ze znakiem mam lekko zarysowane nadkole i zderzak. Ze zderzakiem mam wiekszy problem poniewaz zahaczyl sie o znak i i w jednym miejscu sie zgial na samym koncu w odleglosci okolo 10 cm od nadkola. Czy plastikowy zderzak mozna naprawic nie jest on pekniety ale jest zalamany jak to plastik gdy go sie wygnie. Moje pytanie czy mozna to jakos naprawic polozyc szpachle czy czeka mnie wymiana zderzaka na nowy?
[Audi A6 C5 Sedan] Naprawa(malowanie) zderzaka tylnego
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Znajdź warsztat zajmujący się spawaniem plastików - tak powinni Ci doradzić, co i jak.
Ja kiedyś przy cofaniu zahaczyłem zderzakiem o jakiś pręt i zrobiłem w zderzaku dziurę a na dodatek urwałem mocowanie z jednej strony. Gość mi zaspawał dziurę i przyspawał mocowanie - zderzak prawie jak nowy! Jak masz lakierowany, to oczywiście czeka Cię jeszcze lakierowanie.
Ja kiedyś przy cofaniu zahaczyłem zderzakiem o jakiś pręt i zrobiłem w zderzaku dziurę a na dodatek urwałem mocowanie z jednej strony. Gość mi zaspawał dziurę i przyspawał mocowanie - zderzak prawie jak nowy! Jak masz lakierowany, to oczywiście czeka Cię jeszcze lakierowanie.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.