Witam! Mam dwie naklejki na lakierze z tyłu po poprzednim właścicielu. Czym można je bezpiecznie usunąć? Myślałem o benzynie przemysłowej. Może ktoś coś podobnego przerabiał już. Będę wdzięczny za radę.
Prosze poprawnie nazywac tematy :!:
[A6 C5] Naklejki na nadwoziu
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Naklejki na nadwoziu
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 22:58 przez franz09, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Moze to bedzie głupie ale ja swój samochód po ślubie (klej mi zosał po szarfach
)odkleiłem za pomocą ... rozpałki do grilla w płynie :mrgreen: .Nic nie zostało na lakierze wszystko idealnie i bezproblemu.A probowali czyscic mi to na myjniach i nikt nie dawał rady.Tak od siebi powiem ze benzyną to raczej bym nie próbował ze względu na lakier ale....Dobrym sposobem który kiedyś przetestowałem to suszarka do włosów ,delikatnie podgrzewaj i powoli odklejaj.powodzenia i pozdr. :lol:
Moze to bedzie głupie ale ja swój samochód po ślubie (klej mi zosał po szarfach

było- A6 2.5 v6 tdi
jest- 330d
jest- 330d
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Hmm no wiec ja powiem tak, naklejke sprobuj zerwac w cieply dzien, wtedy bedzie miekka to nie bedzia sie kruszyc (chyba ze jest juz naprawde stara to napewno bedzie sie kruszyc) jak juz uda sie ja zerwac i zostanie jakikolwiek klej to jak najbardziej mozesz uzyc benzyny ekstracyjnej do rozpuszczenia kleju (obficie poniewasz trzeba ten klej zmyc a nie rozetrzec po calej klapie) i na 100% NIC sie nie stanie!!! Wiem co mowie bo jestem lakiernikiem z zawodu i ten preparat jest przeznaczony do takich rzeczy. Z lakierem na bank nic sie nie stanie!!! Po skonczonej pracy przepoleruj to miejsce jakims mleczkiem i nie bedzie ZADNEGO śladu po naklejce :mrgreen:
Dodam jeszcze ze uzywam benzyny ekstracyjnej do zmywania przyklejonych cząsteczek asfaldu na nadkolach i pod listwami.
Zaufaj mi
pozdrawiam
Dodam jeszcze ze uzywam benzyny ekstracyjnej do zmywania przyklejonych cząsteczek asfaldu na nadkolach i pod listwami.
Zaufaj mi

A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
Spoko spoko macieja910, po to tu jestesmy zeby sobie pomagac :mrgreen:
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005