[A6 C5] maska jakie tworzywo ?
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] maska jakie tworzywo ?
witam, byłem dzis oglądać C5, jednak zastanowiło mnie jedno..z czego jest zrobiona maska...bo miałem ze sobą miernika lakieru...i całe auto mogłem zbadać..a maska, magnes nawet się nie przyklejał(dla miernika to oznacza ponad 0,5mm szpachli). Jednak sprzedający to mój kolega ze szkoły, on mi mówił ze to auto nie było bite, więc wykluczam taką możliwość. Więc pytanie z czego ta maska jest zrobiona ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A2 i A8 mają karoserię z aluminium :mrgreen: A6 mają przednią maskę no i ..... wahacze przednie (jakiś stop z domieszką alu)
Przy uszkodzeniu przedniej maski w A6 klepanie i szpachlowanie jest prawie niemożliwe - mówił mi tak kolega, który jest lakiernikiem samochodowym.
Przy uszkodzeniu przedniej maski w A6 klepanie i szpachlowanie jest prawie niemożliwe - mówił mi tak kolega, który jest lakiernikiem samochodowym.
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
dobrze, ze dopisales prawie bo jest mozliwe i jest do tego szpachla z domieszka aluminium.eneron pisze:klepanie i szpachlowanie jest prawie niemożliwe - mówił mi tak kolega, który jest lakiernikiem samochodowym.
a klepanie.. zalezy jak bardzo pogieta jest bo alu jest bardzo kruche, nie jest elastyczna jak stal. latwiej o pekniecie niz wyklepanie mocnych zagiec.
-
- Forum Audi A6 / A7
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Najlepiej jak sprawdzisz czy masz alu czy stalową (stalowe jeśli były to raczej jakś tania podróbka musi być)
Weź jakiś magnes, owiń go w szmatkę żeby nie porysować lakieru i sprawdź czy się przyciąga do maski
Jeśłi tak to stalowa jeśli nie to alu
Weź jakiś magnes, owiń go w szmatkę żeby nie porysować lakieru i sprawdź czy się przyciąga do maski

Jeśłi tak to stalowa jeśli nie to alu

A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem