Witam wszystkich,
Odchodzi mi listwa na samym dole prawych przednich drzwi. Z listwy wyrwał się zaczep, śrubka ? i odchodzi przy końcu (przy tylnych drzwiach).
1. Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanej, czy są zaczepy do niej ?
2. Czy mogę ją sam zdemontować i zamontować a jeśli tak to proszę o krótki opis?
3. Może da się w jakiś sposób przytwierdzić starą
pozdrawiam
[A6 C5] listwa dolna prawe przednie drzwi
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Wiem, że temat jest stary, ale zasadniczo mam związane z nim pytanie.
Właśnie rozpakowałem prezent od Gwiazdora <mikołaj>
I trochę się zaniepokoiłem - moje "nowe" chromowane listwy mają poza wsuwkami i gwintami pod 2 śruby jakieś wypustki, w które chyba powinno się wkręcić dodatkowe śruby - widać to na fotce:![Obrazek]()
Wcześniej nie widziałem takich zaczepów na listwach i zastanawiam się teraz o co chodzi - czyżbym dostał jakieś nietypowe listewki? Co zrobić z tymi dodatkowymi zaczepami - urżnąć?
Właśnie rozpakowałem prezent od Gwiazdora <mikołaj>
I trochę się zaniepokoiłem - moje "nowe" chromowane listwy mają poza wsuwkami i gwintami pod 2 śruby jakieś wypustki, w które chyba powinno się wkręcić dodatkowe śruby - widać to na fotce:
Wcześniej nie widziałem takich zaczepów na listwach i zastanawiam się teraz o co chodzi - czyżbym dostał jakieś nietypowe listewki? Co zrobić z tymi dodatkowymi zaczepami - urżnąć?
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Bez obcinania nie wejdą, czy po prostu nie chciałeś żeby te mocowania sterczały?
Pewno te mocowania zapobiegają przed wyrwaniem listwy do góry po zahaczeniu np. o jakąś gałąź. Możliwe też, że są dlatego że te aluminiowe listewki są cięższe od plastików.
Skoro masz przykręcone takie bez dodatkowych mocowań, napisz proszę jak wygląda eksploatacja - nie luzują się, nie wyginają do góry?
Masz może jakąś fotkę z nimi na aucie?
Pewno te mocowania zapobiegają przed wyrwaniem listwy do góry po zahaczeniu np. o jakąś gałąź. Możliwe też, że są dlatego że te aluminiowe listewki są cięższe od plastików.
Skoro masz przykręcone takie bez dodatkowych mocowań, napisz proszę jak wygląda eksploatacja - nie luzują się, nie wyginają do góry?
Masz może jakąś fotkę z nimi na aucie?