Witam.
Zostałem ostatnio uderzony przez pojazd wyjeżdżający z parkingu i muszę naprawić prawe tylne drzwi. Zastanawiam się czy lepiej będzie pomalować drzwi czy kupić nieuszkodzone w takim samym kolorze i wymienić? Jak to wtedy wygląda sprawa ze spasowaniem i odcieniami lakieru?
[A6 C5]Lepiej wymienić czy malować drzwi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
jeśli uszkodzenia są niewielkie ( zarysowane itp) to lepiej naprawiać, kupując używane nawet w tym samym kolorze może się okazać że odcień jest inny i trzeba będzie malować ( chyba, że Tobie to nie przeszkadza) jeśli uszkodzenia drzwi są znaczne i naprawa też będzie parę pln-ów kosztowała to wtedy lepiej kupić całe i pomalować. przede wszystkim musiał byś się zorientować o koszty naprawy w warsztacie, w którym byś to robił i przekalkulować co się bardziej opłaci.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kupuj zdrowe i maluj pod kolor. Takie klepane i rzeźbione nigdy już nie będą zamykać się jak trzeba a po jakimś czasie w rzeźbionych miejscach wylezie rdza.
Lepiej zrobić to raz a porządnie.
Ja dałem do zrobienia błotnik i po roku właśnie szukam następnego - chciałem oszczędzić i teraz będę płacił 2. raz.
Lepiej zrobić to raz a porządnie.
Ja dałem do zrobienia błotnik i po roku właśnie szukam następnego - chciałem oszczędzić i teraz będę płacił 2. raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
Uszkodzenie nie jest mocne, ale nie obejdzie się bez szpachli.
Myślałem, że kupię drzwi w takim samym kolorze, założę i będzie po sprawie. Jeżeli dojdzie malowanie to niedobrze, bo trzeba będzie również cieniować przylegające elementy.
Auto jest w całości w oryginalnym lakierze, dlatego tak kombinuję.
Myślałem, że kupię drzwi w takim samym kolorze, założę i będzie po sprawie. Jeżeli dojdzie malowanie to niedobrze, bo trzeba będzie również cieniować przylegające elementy.
Auto jest w całości w oryginalnym lakierze, dlatego tak kombinuję.